Hoppa till innehåll

Flytta, städa, Norrköping

I fredags gick jag ut på stan efter jobbet och köpte en klocka! På tiden att slippa ha en GUL i alla situationer, trevligt att ha en lite nättare klocka att variera med när man inte vill framstå så fritidsbetonad. :) Jag känner mig dock inte riktigt komplett utan digitalur och datumvisning… jaja, man kanske vänjer sig?

Sen packade vi ihop det sista och inväntade flyttgubbarna (aka föräldrarna). Ellens kom först och hon och hennes mamma stånkade och stönade med den gigantiska byrån…

Vi hann käka pizza från Cara Mia (praktiskt taget grannar med dem) innan mina föräldrar dök upp i Johns nyinförskaffade GPS-utrustade multivan. GPSen hade hjälpt dem köra en kortare väg till oss så det gick snabbare än de räknat med… jösses.

Gissa om lägenheten blev tom sen!

På lördagen gick vi upp kl 7 (tidigt? nejdå, allt senare än 5.15 är sovmorgon för mig) och städade fram till klockan 12. Torkade alla skåp, lådor, hyllor och garderober, tvättade fönster, diskade, dammsög, torkade golv… Men badrummet väntar vi med, det skulle ju ändå ha hunnit bli skitigt igen.

På torsdag kommer Robban och inspekterar, skriver på papper och får Davids nycklar. Sen sover vi en sista natt och lägger nycklarna i brevlådan när vi lämnar lägenheten för sista gången på fredag.

Det känns faktiskt skönt att det snart är dags att bege sig… så himla tomt i lägenheten nu ändå.

Efter städningen släpade jag iväg alla tunga väskor med torrvaror, skor, krukor, leksaksbilar, sovsäck och dylikt som David skulle ha och småsprang med denna tunga last på T-Centralen för att hinna med 12:45-tåget till Norrköping. Fick en glad överraskning i att priset var 120:- i stället för 145:- Fast hem fick jag betala fullpris… de har tydligen happy hour fre-lö. :)

David mötte på stationen och så kånkade vi gemensamt alla grejer till studentbostaden Bollen – jättefin betongklump med rosa och ljusblå balkonger. :) Men läget var bra, vi passerade campus och gick längs strömmen. Rummet var litet… 10 kvadrat, inte så stor skillnad mot vårt sovrum i Sumpan. Utanför fanns garderober, toa och Magnus rum… David bor ju i dublett. Dusch och kök gemensamt i korridoren.

Vi gick ut och åt på Bacchus för att fira att vi fyllt 14 månader… Davids pappa lyckades ju efter många om och men pracka på oss en femhundralapp, som egentligen var menad för cigarrettinköp på Kreta, och han insisterade på att vi skulle “äta upp den”. Det blev plankstek och stor stark, 412 kr för två pers.

På söndagen kom Ritha och Lasse med lite saker och så bjöd de oss på fika… gick en liten promenad och råkade se en spårvagn, varpå Ritha började galoppera och hojta “Kom, vi åker till Folkets park!” Spårvagnen var billig och bra, 15 spänn för 4 pers, 3 hållplatser… I Folkets park fanns gratis djurpark, så vi traskade runt och tittade på niner, hönor, bälamm, gisar, pippijåglar osv.

Mest pojkar verkade bo i Davids korridor… de var lite roliga. Gissa hur fint och städat det var i de gemensamma utrymmena… Det var kul att äta frukost och titta på tecknat med alla bakfulla grabbar, he he.

Åkte hem 20.52, kom till Stockholm 22.45. I Nyköping klev Niclas på, så vi satt bredvid varandra den sista timmen. Han tyckte det var lite surt att alla andra har muckat utom han. :)

Hade tidernas flyt på T-Centralen… precis när jag började ta mig ner för sista trappan kom ett tåg in… småsprang, det var Hjulsta!! Hann precis… sen stannade det ju såklart inte vid Vreten, men det regnade i alla fall inte så mycket (längre) så det var inte så farligt att gå hem.

Nu sitter jag här på jobbet igen och längtar till fredag när jag slutar här och åker till Norrköping igen…

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *