Hoppa till innehåll

Helg med studentpub m.m.

Nu orkar jag inte vänta på att min server ska funka! Jag får skriva dagbok på hårddisken så länge och lägga in allt senare, när det funkar igen. Om det nu inte är mitt fel alltihop förstås, jag kanske har skrivit jätteskumma, kraschvänliga dagboksscript. :)

I fredags var jag och klippte mig på det billigaste stället jag kunde hitta… 140 kr fick jag betala och som vanligt gav frisören endast ett halvseriöst intryck, standard för billiga ställen. Men det var något bättre än Klippoteket i Sumpan i alla fall, där har de nog inte ens klarat en brevkurs i klippteknik… Fast han torkade inte håret särskilt bra här, så jag gick ut i kylan med blött hår. Jaja. Fick i alla fall gå in och värma mig på Täppan, där jag väntade tills Davids lektion var slut så att vi kunde gå på stan och leta efter lite alla möjliga grejer. David fyndade halsduk för 10 kr (fast det stod 40 på kvittot…), samt köpte lite fler plastburkar att ha mat i. Vi handlade även på Rimi för första gången, de hade ungefär lika billiga makaroner som ÖoB, så vi köpte en del. Lyxade till det ordentligt och köpte LEVERPASTEJ också! Den kostade ju bara 10 spänn…

Hemma var det dags för ännu mer fredagslyx, vi stekte fläskkotletter, kokade potatis och gjorde svampsås. Inte illa!!

På lördagen hade vi bestämt att vi skulle till ÖoB. Davids pappa skulle även komma och ta med oss till Davids farmor i Åby, men vi var övertygade om att vi skulle hinna handla klart innan… men nejdå, de kom fram till ÖoB till och med innan vi gjorde det och så bar det av direkt till Åby, där vi blev bjudna på mat och firade att Davids pappa fyllde 52. Men efter det blev det ÖoB i alla fall och så fick vi skjuts hem med alla saker, vilket var väldigt trevligt. Vi köpte bland annat 10 burkar tonfisk… tonfisk är bra studentmat! :) Annars blev det en del köksprylar, en ugnsform, en större kastrull (äntligen!) och en sån där kakform med avtagbara kanter (kladdkaka!!). Och en massa annan mat såklart…

På lördagkvällen kom nästa stora händelse, vi hade nämligen beslutat oss för att gå till Studentpuben! David har aldrig varit där, förrutom när vi var och kollade lite på dagtid, trots att han är student och allt. Jag får ju inte gå dit bara sådär, eftersom jag INTE är student, men vi traskade dit strax innan 6 för att skriva upp mig på gästlistan (deadline kl. 6). Vi hade tur… De tog emot 50 gäster, jag blev nr… 50! När vi kom in hörde vi att gästlistan var full, en Erik som sprang runt och såg allmänt cool ut svarade ideligen i telefon “Studentpuben, Erik…….. nej, tyvärr, gästlistan är full!”. Men det fanns en plats kvar till mig i alla fall..! Schysst!

Det blev rätt sent innan vi kom iväg… Olof fastnade vid datorn och så. :) 22.45 hann nog klockan bli… Inträdet var 30 kr efter 22, men det var väl överkomligt. David fick dessutom en cd-singel när vi gick in… Den var iofs riktigt, äkta, kass, men man kan ju sätta upp den på väggen eller nåt. :)

Det var lite Bollenfolk på Studentpuben och så såg jag en Nyköpingsbo, men annars känner vi ju inte så mycket folk. De hade några band som spelade, men de var inte överdrivet bra… Det var för övrigt Radiokväll, de ville göra oss uppmärksamma på att studentradion har sändningar på tisdagar från 20-24… nu vet vi det. Frekvensen var 89 nånting tror jag. :)

Söndagen inledde vi med att tvätta… Sen var David och pluggade hela dagen, jag satt vid datorn lite, samt lagade makaronilåda med tonfisk. Det dröjde dock ett tag innan jag kom igång, jag sköt upp det eftersom det var så mycket folk i köket. Men när jag väl kom till skott var det bara jag och Erik och han är ju i alla fall snäll. Sen blev det bråttom till Friskis & Svettis. Jag hade tänkt vara sådär duktig och gå på ett Medel styrka-pass på 75 minuter… men ledaren var sjuk och ersatt av en inhoppare med ett vanligt medelpass på 60 min. Jaja. Det känns som att alla Friskispass jag går på lämnar mig med en halvbesviken känsla av “hit me harder”… får börja gå på Intensiv eller nåt.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *