Skip to content

Helena = hermelin

Okej, inte riktigt än kanske (på torsdag bestäms det slutgiltigt om jag är in or out…), men jag är på god väg!

Det var jag och sex andra tjejer som var med på teoridagen igår. Vi var två som var från Nyköping. :) I vanliga fall brukar grupperna tydligen vara större och det, i kombination med att det är högsäsong just nu, är väl enbart goda tecken. :)

Utbildningsdagen kändes väldigt… lång. Vi var ju där i 8 timmar, men vi hade kunnat klara av den på kanske 2-3 timmar om vi bara varit lite mer effektiva och inte så tjatiga. Vi hade dessutom en timmes rast vid ett tillfälle, betydligt mer än jag behövde för att trycka i mig min leverpastejsmacka. Vi var några stycken som då tog en promenad ut i kylan och beundrade röda tomfodral på videobutiken i korsningen Kungsgatan/S:t Persgatan… mycket spännande.

På slutet fick vi i alla fall ringa lite, till verkliga intervjuoffer (förlåt, IP, intervjupersoner). Det var lite intressant. :) Den FÖRSTA jag ringde till var någon från Nyköping! Ganska tufft, med tanke på att datorn hade hur många jäkla nummer som helst (nästan…) att välja på inom hela Sverige. Uppdragsgivare för undersökningen var ett mycket stort, svenskt företag, men jag har sån där tystnadsplikt, så det är väl bäst att jag inte säger så mycket mer än så. :)

Vet nu äntligen vad ”CATI-platser” betyder. Det stod överallt på Hermelins jäkla hemsida, när jag surfade runt där för att bli lite mer informerad. Det står för Computer Aided Telephone Interviewing, eller något mycket snarlikt. Detta innebär att vi intervjuare bara sitter där med vårt lilla headset och klickar lite, samt skriver något ibland, och så sköter datorn resten. Vi trycker bara ”Nästa samtal” när vi är redo och så har vi plötsligt någon i luren… sen klickar vi ”Starta intervju” när vi har raggat upp en villig och lämplig IP, läser frågorna från skärmen och klickar i svaren. Smidigt. På Hermelin i Norrköping finns 120 CATI-platser… jag är påläst, vill ni höra Hermelins historia? :)

Idag jobbar jag (betalt!) från 16-21, vi ska ha lite uppföljning och grejer, men vi får nog ringa en del också. Tänkte gå på Friskis lunchgympa 12.15… o så duktig jag är.

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *