Jobb & flytt

Nu var det ett tag sen sist… allt som har hant kan i princip delas in i “jobb”, “flytt” och “ovrigt”, sa nu delar jag upp det sa…

JOBB
Nu ar jag alltsa fullfjadrad barista… Hade tva utbildningsdagar med ett helt gang nya baristor, mycket teori varvat med lite kaffeovningar i utbildningslokalen… Sen var jag pa training pa ett Caffe Nero vid Green Park, Piccadilly. Min maestro Danielo larde mig allt jag behovde veta under tre dagar varvade med teori och servering av riktiga kunder. Pa mandagen samlades hela utbildninsganget pa kontoret och skrev kontrakt, fick jobbklader och blev placerade pa cafeer… Jag hamnade nara Bank, pa Leadenhall Street. Mitt i affarskvarteret, nastan alla kunder ar affarsman som kommer in varje dag och bestaller samma sak. Tror jag hade ganska tur med placeringen. Cafet ar oppet 6.30-18.30 mandag-fredag, inga grasliga arbetstider med andra ord. Idag jobbar jag 13-19, ska strax aka… det tar ca 1,5 timme att ta sig dit med bussen i rusningstrafik! Arbetskamraterna ar okej… managern Julie ar engelsk, men hon slutar snart och ersatts av en (surprise!) italienska. Sen har vi en svensk tjej, Kicki, en slovenisk kille, Albert och en islandsk kille, Nonni. Ganska snalla allihop och alla pratar bra engelska, vilket ar ett krav for att fa jobba bland alla affarsmannen. :)

Har faktiskt lyckats oppna bankkonto i Barclays Bank (pa Fenchurch Street, ar det nagon mer som tanker Liftaren?), sa vi far val hoppas att jag far dit min lon pa fredag… far lon varannan vecka, ratt okej.

FLYTT
Spontanitet… tank vilka situationer den kan forsatta manniskor i. :) Jag och Henrik var i Svenska kyrkan och at semlor och precis innan vi gick ville jag ta en titt pa anslagstavlorna, lite pa kul bara. Dar sag vi lappen som vi helt enkelt inte kunde motsta att ringa pa… Bo for 30 pund i veckan tillsammans med ett gang svenskar i Bethnal Green… Lite battre an 65 pund… Sa vi ringde och nu har vi varit dar ett par ganger. Lagenheten ar lite sunkig, men manniskorna verkar jattetrevliga och vi ska flytta in nagon gang den har veckan. Vi var pa fest dar i lordags, det var ratt ok, men det blev VAL mycket Southern Comfort for mig… ajajaj.
Synd saklart att inte fa bo med Johanna, Veronica o Ellinor o sa, men jag vill ju garna bo billigt och jag VET att de aldrig skulle noja sig med en sa billig lagenhet… och de vill formodligen inte bo i den delen av stan heller, fran Bethnal Green tar bussen en kvart till Bank, ungefar… Sa det ar pengarna och narheten till jobbet som ar de framsta skalen till att flytta. Sen hoppas vi ju skaffa nya trevliga vanner ocksa. :)

ANNAT
Annat kanns mest som DAVID just nu… han ar i alla fall det jag agnar de flesta tankar at nu. Enligt hans senaste email ar han i alla fall javligt glad att vara av med mig och det ar val skont for honom da. Far forsoka vara glad for hans skull… Han kommer och halsar pa 20 mars – 10 april, det kommer att bli jakligt konstigt, men jag hoppas att det blir kul ocksa och att vi klarar av att vara vanner. Fast jag vill ju forstas ha honom som mer an van, men han ar nog bara glad om det aldrig blir vi igen. Vore ju onekligen bra for mig ocksa om jag kunde kanna sa, men hur gor man?

Nat annat “annat” som hant ar att Alva flyttat in i lagenheten, efter att Michael, irlandaren, flyttat ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *