Hoppa till innehåll

Avgaser

Imorrn bar det av igen, nu lamnar vi Bangkok och kommer forhoppningsvis fram till Siem Reap i Kambodja (nara Angkor, stor sevardhet)… vi har anlitat ett mycket mystiskt foretag som skulle fixa visum och bussbiljett till oss billigt, sa det kanns som att vad som helst kan handa, men mottot for den har resan ar friskt vagat, halften vunnet!

Kanns ratt bra att lamna Bangkok nu. Visst finns det en del att se, men det ar sa otroligt skitigt, bussarna sprutar ut svarta avgaser som lagger sig pa var hud bland allt kladd, svett och solkram… sa man kanner sig onekligen ganska sunkig. Dessutom ar vi en aning trotta pa alla taxinissar, bilar och framfor allt tuk-tuk (moppetaxi), de forsoker hela tiden fa med en till en massa skumma stallen och argument som “nej, vi har gatt i tre timmar for att komma hit, vi skulle garna vilja se oss om har lite” fungerar inte for fem ore. Vi foljde med en tuk-tuk-nisse som lovade oss sightseeing i en timme for 5B (ca 2:50 kr) per person. Visst, vi fick se The Big Standing Buddha och nagot tempel men sedan slapade han oss till nagon skraddare som han skulle fa bensin av om vi spelade intresserade i en kvart….

Annars har vi… gatt, gatt och ater gatt! Vara fotter ar fulltejpade med Leukoplast, sa det funkar ratt bra med skavsaren… Vi ater typ ingenting, men idag har vi frossat pa McDonalds, vilket kandes riktigt bra, dessutom har de schyssta toaletter dar… Maten var det som tur var lite thai-stuk pa, riskakor i stallet for hamburgerbrod och nagon sas med thaiinfluerad smak.

Vi skriver jatteduktigt i var resedagbok, lovar lagga ut den senare nar vi ar hemma igen, tillsammans med massor av restips…

I Kambodja ska det vara dyrt med Internet, sa vi far val se nar jag skriver nasta gang…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *