Hoppa till innehåll

Kambodja

Vi kom faktiskt fram till Kambodja, aven om det stundtals kandes som att vi i stallet skulle bli utslitna ur bussen och arkebuserade bakom en buske nagonstans mellan Bangkok och Siem Reap.

Kambodja ar ett riktigt haftigt stalle att vara pa, det ar sa annorlunda och folk tycker fortfarande att turister ar konstiga och roliga att se pa. Vi har kort igenom massor av primitiva byar som inte liknat nagonting vi sett i verkligheten tidigare… (hann med en hel del, Bangkok – Siem Reap tog 12 timmar, Siem Reap – Phnom Penh ca 8-9)

I Siem Reap passade vi saklart pa att se Angkor, det religiosa centret for det gamla khmerriket. Vi gick ihop med ett par danskor och hyrde en guide och bil med chauffor, vilket verkligen behovdes, omradet var enormt och vi hade varit helt lost utan. Jatteschysst med egen chauffor som stod och vantade pa en var man an var. :)

Nu ar vi i Phnom Penh som skiljer sig otroligt mycket fran landsbygden har, men anda har samma stamning pa nagot vis. Vi blir inte lika pahoppade har som i Bangkok, sa det kanns valdigt lugnt och skont att vara har. Men kambodjanerna tittar en hel del pa oss och fnissar sa smatt at oss… det ar fortfarande ganska ovanligt med turister.

Idag har vi gatt runt pa marknad och fyndat och prutat… Igar hann vi med att prova pomelo och rambutan, coola frukter.

En annan sak med Kambodja ar att vi hittills har kommit till forvanansvart fina guesthouses. I Siem Reap hade vi till och med eget badrum med dusch… och det for $3/natt, for oss bada. Har har vi tva gigantiska sangar och tva flaktar! Dessutom har guesthouset hyfsat billig och snabb internetuppkoppling.

Imorrn ska vi fortsatta strosa runt i Phnom Penh och pa sondag bar det av till Sihanoukville for lite strandliv innan vi fortsatter mot Vietnam!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *