Tårta

Idag har vi haft fysikdugga 2 och gruppuppgift 2… På duggan märkte jag verkligen vad jag inte alls hade koll på… eller rättare sagt, jag har inte koll på mycket alls, men det blev enormt tydligt att det finns stora delar inom elektromagnetismen som jag inte har hunnit studera närmare. Och tentan är på fredag… och då ska vi dessutom kunna det svåraste från mekaniken också… Gruppuppgiften hade tre delar, en byggdel där vi skulle konstruera en generator och en elmotor, en räknedel med kluriga uppgifter och en smått flummig “surfa rätt på info”-del. Jag stod för den sistnämnda… Jag fick lista en massa fysiker som varit viktiga inom elmag, deras namn, födelseår och vad de gjort. Fick även göra en tabell med olika storheter, dess namn på engelska och svenska, beteckning, enhet och fysikalisk dimension. Sen skulle man göra listor med ämnen som var bra ledare/bra isolatorer/magnetiska och motivera detta på något vis (slå upp i tabeller). Och sist men inte minst hade han (examinatorn) skickat ut en ljudfil med en snubbe som pratade, det gick knappt att höra, men man skulle skriva vem snubben var och vad han pratade om. Jag lyckades faktiskt skriva ner hela talet till slut och knappade in några ord i Google varpå hela talet dök upp och så fick jag veta att det var JJ Thomson, killen som upptäckte elektronen, som snackade om att det ju först verkar ganska opraktiskt med en pryl som är så liten som elektronen, typ. :)

Konstruktionsdelen gick sisådär… det var nog bara en grupp som lyckades få en lampa att lysa med hjälp av sin generator, men då använde de en jäkla borrmaskin för att snurra med… känns som att man snarare förlorar än genererar. :) Vi fick inte ut tillräckligt av vår generator… och nån motor blev det inte alls.l Jaja… förhoppningsvis är han väl lika snäll som i bedömningen av kastmaskinerna i uppgift 1. :)

Eftersom Daniel sagt att jag och Malin skulle få tårta idag traskade vi hem till honom efter skolan… vi var lite osäkra på hur seriöst det faktiskt var menat, men jodå, han hade godistårta OCH morotskaka väntande. Duktig pojke. :) Han fick faktiskt en enormt vacker blomsterbukett av oss också…….

Sen har jag även pratat i telefon med Veronica!! Hon och Ellinor är nu hemkomna från sitt Asienäventyr! Jättekul..! Så skönt att åtminstone de finns i Nyköping nu när jag ska dit… inte alls lång tid kvar ju, jag åker dit på söndag om mamma och pappa kan hämta mig då..!! Hjälp…

…och tentan är ÄNNU SNARTARE..!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *