Hoppa till innehåll

Hultsfred 2003!

Då har man överlevt ännu ett Hultsfred..! Det var faktiskt mest dramatiskt på fredagen när jag skulle ta mig dit, men så var det ju fredagen den trettonde också… Oturen började väl med att jag hade glömt min lunchlåda… fick i alla fall äta upp en Elses rester. :) Sen hade jag visst råkat boka in lite inbetalningar på fel ställe i systemet när Inger (den söta gotländska tanten som är en av dem vars uppgifter jag tar över) var sjuk på torsdagen och jag fick gissa lite… det var verkligen bara hon som hade koll på hur man gjorde, så ingen visste mer än jag. Hmm… jaja… men Hultsfred var det ja…

Efter jobbet kom mamma och pappa och hämtade mig med bilen eftersom bussen skulle gå redan 16.20… bytte om i baksätet på vägen och skyndade… bara för att sedan bli väntandes i evigheter. Alla bussar från Stockholmshållet var försenade pga en olycka vid Södertälje, fick jag veta från en chaufför. Jahapps… när jag hade väntat i två timmar ringde mamma och undrade hur det gick varpå vi bestämde att hon skulle ringa Svenska Buss och kolla läget. Och givetvis ringde hon tillbaka en stund senare och sa att de åkt förbi Nyköping för en stund sedan… de hade ingen Helena Ferry inbokad, påstod de. Tanten hade försökt säga till mamma att jag ju kunde åka tåg i stället och fixa det själv, men det accepterade vi inte, så vi skrek båda två på henne ett tag. :) Nån taxi fick jag inte, men jag fick vänta en och en halv timme till (satt alltså ute i kylan och var hungrig i 3,5 timme totalt…) och så kom det en buss…

Bussen hade 53 säten och jaaa, fem var nog i alla fall upptagna av mig, min packning och chaufförens portfölj och jacka… men annars var det alltså tomt… :) Chauffören var världens skönaste gubbe… han hade haft mig på sin bokningslista på morgonturen sa han, jag var alltså felbokad. Han hade varit ute och ropat efter mig, men ingen Helena stod att finna, hon var på jobbet…

Bussen gick direkt (och BARA för mig!) och alltså mycket fortare än vanligt… chauffören var en ängel och släppte av mig på festivalparkeringen i stället för i stan, så jag hann precis se Radiohead. Dock hann jag inte glida runt och softa och dricka öl innan, men det fick duga.

Dessutom slapp jag betala för biljetten, både tur o retur, som plåster på såren.

Roade mig på bussen med att läsa bok och att prata i telefon med Niklas som var “lite glad” och ville sjunga Härjarevisan tillsammans, vilket jag dock inte tror att busschauffören hade tyckt kunde klassas som normalt beteende, även om han hade den som ringsignal på sin mobil. :) Det var först på bussen som jag kunde slappna av och koncentrera mig på läsning och sånt, innan var jag för upptagen med att föreställa mig framtida hotfull korrespondens med Svenska Buss och hur jag efter all hemsk behandling jag fått utstå skulle kontakta kvällspressen och ojojoj… :) Men jag är inte så arg längre eftersom det ju blev rätt bra. :)

Radiohead var lite kul att se, men jag kände tyvärr inte igen så många låtar. Sen såg vi the Streets, som Veronica och Ellinor gillade, men jag och Susann var mindre entusiastiska. Annars hände det väl inte så mycket på fredagen mer än att vi åt riktigt goda Smålandsrullar rekommenderade av Jonas… MYCKET bra tips!

Lördagen blev desto mer intressant… Susann ville springa och kolla på en massa konserter, men vi andra föredrog att sitta och småsupa vid tältet och prata med mer eller mindre galna människor. Våra grannar var bland annat några skumma Örebroare i ett partytält, de hade inga festivalarmband utan hade bara tagit sig in för att vara på campingen, och så några göteborgare. En av örebroarna hade skrikit hela natten om att han behövde en sjukvårdare för att han skurit sig i fingret… så vi var ganska trötta på honom redan innan vi träffat honom (diverse förslag om gummiklubbor och råbiff till frukost, eftersom han skulle ta för lång tid att grilla på spritköket, förekom), men sen var han ganska underhållande i alla fall. Hans snälla vänner hade bundit hans fötter för att han inte skulle ställa till med för mycket antar jag, så han rullade fram o lade sig mitt i vår frukostbuffé och var allmänt skrattretande. Vi och göteborgarna hade riktigt kul åt honom… men jag tror inte att jag kan återge det särskilt bra. :)

Senare gick vi och köpte öl på området och hamnade vid ett bord med några killar från Schweiz så vi fick öva engelskan igen. Det började regna, så vi satt till slut UNDER borden i stället… ganska trevligt. Kollade lite på nån konsert, köpte godisremmar och hamnade vid våra tält allihopa. Örebroarnas partytält var bra i regnet. Till slut blev det så att vi liksom hade varsin schweizare… min, som hette Adrian, hade redan innan förklarat ett par gånger att om jag var kåt skulle han gärna vara behjälplig i att komma tillrätta med saken. Hmmm, han följde visserligen med mig in i mitt tält, men nej, jag kan inte lägga till en schweizare till listan över nationaliteter jag haft sex med (för jag samlar ju såklart… Listan: Svensk… eh, ja, där var den slut!) och det var nog lika bra… sen fick jag dessutom veta att människan var GIFT!!!!!! Svin..! :)
Då var örebroarna roligare… killen med fingret, som förmodligen hette Efraim (Effe) men även kallade sig för Roland och Ernst (!?) blev förtjust i mig efter att jag skar av hans rep och masserade hans tinningar, så då gick han runt och kallade mig sin “favorite” hela tiden. :)

Råkade finta bort Adrian på vägen till Isolation Years, såg lite the Hives på vägen också… Isolation Years var lätt bästa konserten, jag stod längst fram och bara njöt. Efteråt hade Veronica och jag sagt att vi skulle träffas vid tälten innan the Ark, men min väntan blev förgäves eftersom hon INTE fintat bort sin schweizare. :) Så jag råkade somna och vaknade inte förrän Susann kom tillbaka ett par timmar senare och då var det riktigt kallt… så jag kröp ner i min sovsäck och sov vidare… Sov faktiskt ganska bra den natten, vilket nog var bra med tanke på att jag ska jobba imorrn. Veronica och Ellinor hade helt andra saker för sig än att sova så de behöver nog lite mer tid att återhämta sig än vad jag gör…

Fick frukost serverad i morse, mumsiga makaroner. Kikade ut genom tältet bara för att se två ganska sunkiga, men roliga, killar som var där och snyltade. :) De bytte kramar mot öl, så de fick en cider av Veronica och en öl av mig. :) Dessutom fick de papperstallrikar, knäckebröd, makaroner och allt vad det var… De var trevliga och spelade bra musik. Den ene var norsk men ansträngde sig för att prata svenska och gjorde det rätt bra efter bara tre dagar… Sen vaknade örebroarna till liv, Effe var nu hyfsat pigg och fyllde i min Mina Vännerbok, vilket två av kompisarna gjort redan dagen innan när han nog inte skulle klarat av det.

…och sen var det dags för oss att släpa grejerna till festivaltåget som för 15 kronor tog oss till stan… och vänta vänta vänta på buss, massa massa bussar massa massa folk… blev försenade men det kompenserades av att vi samlade ihop alla nyköpingsmänniskor i en buss och åkte direkt.

Mycket skönt att duscha sen… har även firat farfars 87-årsdag som egentligen är på tisdag lite smått genom att grilla och äta tårta. Och så har jag pratat med Jonas och bestämt att jag ska hälsa på honom i Oskarshamn helgen efter midsommar! Kul!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *