Oskarshamn

I helgen var jag och hälsade på Jonas i Oskarshamn! Åkte buss i 4 timmar direkt efter jobbet och fick sedan en guidad rundtur (del 1) av Oskarshamn innan vi styrde kosan mot det karlssonska hemmet. Kvällen bjöd sedan på picknick i ett hopptorn vid Gunnarsö där det fanns camping, badplats, massa klippor och vatten och fint.

På lördagen var det dags för guidad rundtur del 2, efter vilken jag var bekant med skolor och andra för Jonas uppväxts skull viktiga platser. Nu kommer jag veta mycket bättre vad han pratar om i fortsättningen, jättebra ju. :)

Fikade på Nilssons, där jag hittade en mystisk papperslapp mellan elementet och de träspjälor som dolde det. “Titta i andra dosan”, var vi ganska säkra på att det stod. Lappfyndet ledde till stor frustration… vilken dosa?! Vi hittade ingen dosa och har kanske gått miste om upptäckten av Oskarshamns största skatt, eller nåt.

På kvällen skulle det bli grillning vid vattnet, men elaka regndroppar ramlade ner på oss, så vi fattade beslutet att vara under tak hos en Björn i stället, tillsammans med diverse Jonaskompisar. De flesta kände jag igen sen tidigare (eftersom Jonas har förmånen att ha de flesta av sina favoritmänniskor nära tillhands i Linköping), och det blev en mycket bra kväll, även om det är lätt att bli tystare än man vill när man är utböling i ett sammansvetsat gäng som snackar interna saker…

På söndagen blev det en massa tågåkande med en massa byten för att slutligen komma hem till Nyköping och den grå vardagen igen. Idag är det åter jobb…

Mina skor gnisslar och knarrar jättemycket när jag går på golvet i korridoren som sammanbinder alla kontor här… det är JÄTTESTÖRANDE!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *