Hoppa till innehåll

Nostalgi & Grönan

Igår bar det av till Stockholm! Började med en nostalgitripp i min ensamhet… Promenerade från T-Centralen till plattan och åkte sedan ner den långa vägen “halvvägs till helvetet”, eller till blå linjen som man också kan säga. Nostalgivågorna sköljde över mig redan i den långa rulltrappan och när jag kom ner på den kyliga perrongen där det var en minut kvar till tåget mot Akalla skulle gå. Fick vänta i 6 minuter på ett mot Hjulsta… och redan där blev jag påmind om en av nackdelarna med att bo i storstäder, att vänta på transporter… men det störde inte så mycket nu. Det kändes att det var länge sedan, jag kunde inte förutsäga en enda station på sträckan (jag såg till att inte tjuvkika)… förut kunde jag rabbla stationer på flera linjer. :) När vi kom till Huvudsta visste jag i alla fall att nästa stopp var min kära Vreten. Skumt att vara där igen, med himmelsklossarna som stack ut ur golv och väggar… de var fler än jag mindes och mer nerklottrade också tyvärr. Åkte upp för den långa rulltrappan och var tvungen att le stort när jag såg skylten ut mot “Tritonvägen, Korta gatan”. Våran Tritonvägen… Att komma ut var ännu värre… det kändes verkligen som att David när som helst skulle dyka upp från ingenstans och gå bredvid mig och ta min hand, som om allt var som förut. Men det var det såklart inte… företag hade bytts ut, ogräset växte ännu vildare än vanligt utanför vårt hus, nummer 6. Såg inga välbekanta gardiner eller saker i fönstret, undrar om Robban har flyttat. Siemens gigantohus var ännu större än jag mindes det…
Jag behövde verkligen inte gå överallt för att minnas, jag visste hela tiden hur det skulle se ut runt hörnet…
Gick mot stan, köpte en MER på vårat Pressbyrån och motstod frestelsen att köpa ett kinderägg… Konstaterade att bänkarna vid spåret fortfarande befolkas av gamla fyllogubbar… Gångtunneln under spåret var ombyggd och faktiskt riktigt fräsch! Det blev en liten sväng upp till Sturegatan, den “stora” affärsgatan också, förbi Restaurang Gusto där vi åt middag med familjerna när David fyllde 21 och jag precis opererat bort halsmandlarna och med stora besvär lyckades plåga i mig en barnportion pannkakor… gick in i gallerian med vårt Hemköp där vi alltid handlade med våra Hemköpskort… jag kommer inte ihåg min personliga kod längre. :)
Åkte sedan 113 mot Solna centrum… dumt, borde ha åkt 509 i stället, eftersom den var mer MIN. Det var ju den jag åkte mot jobbet varje dag och den åker en annan väg än 113 som hade väckt mycket fler minnen… i Solna centrum kände jag knappt igen mig vilket kanske inte var så konstigt eftersom de höll på att bygga om massor redan när vi bodde där. Inne i gallerian var det sig ganska likt i alla fall. Lyckades såklart inte hålla mig ifrån herravdelningen på H&M, men nej, det var INTE läge att titta efter fina kalsonger till David… skuumt.
Efter det hann jag åka in till stan och promenera från T-Centralen till Slussen också innan jag plockade upp Niklas vid tåget. Fick tillfälle att vara lite USA-nostalgisk också, eftersom det fanns en USA-affär i Gamla stan där de faktiskt hade CHEETOS!!! Mina favoritsnacks… typ knapriga ostbågar med orange grejs på, när man äter dem får man ett tjockt orange lager på fingrarna som är jättegott att slicka av… :)
Tittade faktiskt på själva slussen in action för första gången också…

När Niklas kom promenerade vi bort till Slussen igen och kryssade mellan alla turisterna, hoppade på Djurgårdsfärjan och träffade Ingela och Magnus vid entrén till Gröna Lund. Inledde åkandet med Nyckelpigan, mycket skojigt. Sen blev det en sån där snurrande historia som man mår illa av efter ett tag. Alldeles för långsamma radiobilar. Massor av glass, mätt. Ny berg-och-dalbana I den gamla, Vilda Musen… mycket kö, rätt okej… stora berg-och-dalbanan, mycket bättre…! Blå tåget, pariserhjulet… Vi tog en paus på en restaurang och åt jättegod (men inte så billig) mat. För min del blev det kycklingspett med pastasallad och pesto, smaskens. Sen blev det gokarts, godis, Lustiga Huset… grabbarna åkte uppskjutet medan Ingela och jag satt och snackade lite själva. Får ta det nästa gång. Dumt tidigt inpå maten ju… Tänkte åka Fritt Fall och berg-och-dalbanan en gång till men då hade köerna blivit så långa att det mest kändes jobbigt… tog oss in till stan och tog en öl i stället, efter vissa bekymmer att hitta ett ställe. Åkte hem med en Swebus och somnade litegrann, kom fram vid midnatt… sen var det skönt att sova efter att ha traskat runt en hel dag.

Idag sprang jag faktiskt och det gick bra. Hade lätt kunnat springa mer (det blev 2,5 km på en kvart ungefär) om det inte varit för att skavsåren började göra sig påminda. Nu har jag blåsor på blåsorna!

Har annars suttit och pysslat med D-Groupgrejer, gyckel och sånt och inte alls hunnit så mycket med hemsidan som det var tänkt. Råkade somna i några timmar också…. dåligt. Har pratat i telefon med Maria också, som ägnat helgen åt att flytta till en 2:a i Linköping! Mycket bra idé! Ska försöka få till en dejt med henne, mig och Ellinor i vecka 32…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *