Hoppa till innehåll

Julen 2003

Efter min dag och natt som ensammast i världen, eller så kändes det i alla fall att vara kvar i Ryd tills julafton, åkte jag alltså hemhem till föräldrarna i Nyköping. Lagom till Kalle Anka kom vi hem till John och Ullis, där julfirandet skulle ske. Det blev en traditionell jul med Kalle, massor av mat, en tomte som barnen blev rädda för (efter att John länge och väl letat efter tomtekläderna) och fruktansvärt många paket under granen. I mina paket fanns en bok, en parfym, en tröja + kofta, choklad och pengar.

Juldagen ägnade jag åt duktigsaker, som att sy på en massa märken på min fina cerisa åverål. Under annandagen sprang jag runt på rean och stod bland annat i en fånigt lång kö på Dressman… mamma joinade efter ett tag och köpte lite julklappskläder till mig. Träffade Gabi, gammal högstadieklasskompis som nu är färdigutbildad, och Inger från Miltronic (sommarjobbet) och såg såklart en och annan gammal gymnasiecooling. När jag var på väg hem ringde Johanna (!) och det visade sig att hon var i Nyköping och ville ses. Efter att jag ätit middag med hela familjen hamnade jag, Johanna och Ellinor på cafét med det fantasifulla (?) namnet fik@, som snällt nog serverade öl, vilket Johanna och jag uppskattade. Ellinor drack kaffe i stället eftersom hon körde bil. Vi träffade ett par bekantingar där, vilket var kul.

Lördagen var min sista dag i Nyköping och jag gjorde väl egentligen inte särskilt mycket vettigt. Återförenades med Jonas och Linköping på kvällen, så att vi kunde få en dag helt för oss själva på söndagen att fira jul på. Mysigt! Vi gjorde julmiddag med vegetarisk Jansson (tartex-pastej i stället för ansjovis, jag var inte alldeles exalterad), färdigköpta kebabjärpar, ägg och en julrot! Julroten var riktigt spännande, vi kokade och griljerade alltså en kålrot… i stället för skinka, men den påminde ju inte jättemycket om skinka. Knäck kokade vi också.

Delade ut massa julklappar till varandra, jag fick bland annat en jättetuff pesto. De torra ingredienserna var färdigblandade och så skulle man tillsätta vatten och olja. Det blev mycket godare än helt färdigköpt pesto!

Idag har vi bland annat varit på stan och fikat, promenerat och varit på bio och sett Kill Bill. Mysigt. Imorrn kommer Veronica hit och hälsar på över nyår!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *