Hoppa till innehåll

VSR-helg

Så var helgen till ända… och faktiskt har det varit riktigt, riktigt kul, nästan konstant. :) VSR, Valla Saucer Rennen, är alltså ett arrangemang som Y6 (teknisk fysik) håller i. Själva tävlingen är en kälktävling, fast det är såklart inte kälke man åker, utan saucer.

Det är tradition för D-Group att festa tillsammans hela helgen och inviga de nya pryosarna. Så det har vi gjort, minsann. I torsdags var det alltså lagsittning, följd av kravallen. Vi förfestade lite hemma hos David och lyckades, trots att vi var lite sena, vara först på sittningen. Det blev en ganska lång väntan, under vilken pappersbordsduken blev rikligt dekorerad… sen kom en massa massa folk och det blev himla trångt, man blev tvungen att gå på borden för att ta sig in eller ut, något som inte uppskattades av arrangörerna, men vad gör man… Träffade massa roligt folk, bland annat utlandslag som också brukar komma på DÖMD, däribland några stiliga herrar i sombrero som kallar sig Den onde, den gode och Ola… de var roliga. :)

Det blev inte så mycket kravall för 7 av oss i D-Group… eftersom vi råkade klättra lite på Kårallens tak och råkade bli sedda av vakterna och råkade få våra stämplar överkryssade med synnerligen elak spritpenna (krysset syns fortfarande)… hmm. Bakgrunden till det hela var att Y6 dekorerat Kårallen med “segel” helt i analogi med sjörövartemat… och dessa segel klottrade Einar och Daniel en liten hälsning på. Sen ville de föreviga det hela och hämtade mig och min kamera, samt lite annat folk som hängde på. Då hade vakterna redan fått nys om att det var några dårar som klättrade på taket, så de höll utkik… dagen efter fick vi gå till driftchefen på Kårallen och få skäll… eller nåt, han hade lite svårt att hålla sig för skratt. :)

Fredagsmorgonen var jobbig… BG-möte klockan 10, jag var seg… gick hem och sov en blund sen… och köpte pizza… desto trevligare blev det på kvällen, förfest hos David igen och sen party på Skytte-C för festerier och utlandslag. Det blev en ganska stillsam kväll för min del, men det var trevligt i alla fall.

På lördagen ägde själva tävlingen rum. Något av de första pryosarna får göra är att bygga saucern och delta i tävlingen. De kämpade tappert, men det räckte inte riktigt ända fram. Backen var för övrigt helt ren från snö och alldeles lerig. Ironiskt nog övergick regnet i snöblandat regn precis när vinnarna korades. På kvällen låg ett tjockt snölager över Linköping, jag har bilder på folk som gör snöänglar…

På kvällen samlades vi hos Per och Erik för att sedan gå på finsittningen på Kårallen. Det var kul! Jag hade dock räknat med att bli mer onykter än jag blev och hade knappt med mig några pengar. Kompenserade det ganska bra genom att gå och samla ölglas, som man får 10kr pant för. :) Hade med mig 90 kr, kom hem med 120 kr, hade köpt punsch för 30 kr och flertalet öl. :) Riktigt kul kväll, helgen var slut alldeles för fort.

Nu är det grå vardag igen och jag är deppig. :/ Känns inte som att någon har någon glädje av min existens… utom Jonas såklart. Nu ska vi gå på Kårrullen och se japansk skräckfilm!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *