DÖMD

“Jag gör det efter DÖMD” har det hetat rätt länge nu. “Efter DÖMD” har varit den där avlägsna tidsrymden då livet kommer tillbaka igen… Nu är det “efter DÖMD”! Lite overkligt… Vi jobbade och slet så länge och sedan var det över på ett litet kick! Men bra blev det i alla fall… Det var roligt att vara ansvarig för utlandslagen eftersom det innebar att 120 gästande människor + deras faddrar kände igen mig. De var så gulliga. :)

DÖMD inleddes alltså med FörDÖMD-kravallen på torsdagen. Under dagen anlände utlandslagen och jag prickade av alla och delade ut deras gästpass. Under kravallen hade jag två resurspass för att hinna springa runt och fota lite, men jag blev tvungen att stå i Gasquebaren under större delen av den tiden så det blev inte mycket gjort på den fronten. Hann inte se banden (Shout Out Louds och The Gentle Act Incident) annat än när jag gick förbi logerna heller, det var tråkigt.

På fredagen fick jag dela ut nya gästpass till gäster som tappat bort sina. :) Kom till Kårallen vid 14.30 och hade i alla fall fått ganska många timmars sömn… vi städade till 6.30 tror jag. Fredagen innebar även att ställa i ordning för tävlingen samt att vakta ingången till HG där det var sittning för utlandslagen. Var hemma redan klockan 23, det var skönt att få sova lite bättre tid.

På lördagen började vi jobba klockan 8 och strax före 9 fick vi en trevlig överraskning: Läx kom och bjöd på frukost och gyckel! Tjejerna var laxar och killarna fiskare i enlighet med vårt undervattenstema. Jättetrevligt! Sen slet vi vidare och klockan 10 började tävlingen. Eftersom vi inte fått tillräckligt många jobbare fick vi i festeriet hoppa in som domare. Lite segt i huvet att räkna efter den hårda helgen…

Mina föräldrar kom på sittningen och var dessutom snälla och köpte stolar på IKEA (de var slut när vi var där förra gången), satte upp min hylla, gav mig en lampa och så vidare. Jag sprang in på sittningen så ofta jag kunde för att fota olika framträdanden och så. Staben presenterar ju sitt tema under denna sittning varje år och det var bara att konstatera att de var fina i år (även om riddartemat är svårslaget). Sen var det eftersläppsjobb och inte hann jag se banden nu heller… däremot kom Marit Bergman ut i köket och bad om honung när jag stod och diskade, så jag fick i alla fall se henne… Städningen var klar klockan 11 dagen efter… då hade vi alltså jobbat 27 timmar i sträck… och efter det var det såklart dags att fira genom att dricka upp överbliven alkohol. Det spektaklet kallas DödsDÖMD och är en årlig tradition… vi satt i bastun med ett bord fullt av spännande flaskor + en öltapp. Kul… men man var ju inte helt pigg, även om det yttrade sig på varierande sätt. Under städningen höll jag verkligen på att somna stående flera gånger, men sen blev jag “pigg” men konstig… :)

Idag har vi städat våra sektionsrum, lite lagom nervarvning efter DÖMD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *