Hoppa till innehåll

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Mycket talade emot den här filmen. Jag har svårt för Jim Carrey och ännu svårare för sådana där märkliga filmer som man aldrig fattar vad de handlar om. Ett tag såg det ut att bli en sån film… en stund kändes det sådär hopplöst. Men till slut tyckte jag om den ändå. Det var inte bara konstigt utan bra också.
Carreys rollfigur har ett struligt kärleksliv med flickan spelad av Kate Winslet. Han blir förkrossad när han får reda på att hon anlitat en klinik för att radera honom ur sitt minne. I panik gör han även samma sak själv. Men vill han verkligen glömma bort allt fint de haft? Någonstans mellan undermedvetet och verklighet kämpar han mot processen och försöker dra med henne till delar av minnet där hon inte hör hemma, för att hon inte ska förintas. Det är märkligt, mycket märkligt. Stora delar av filmen är bara röriga klipp. Men på nåt sätt blir det faktiskt bra ändå… Riktigt bra. Fast konstigt.

FilminfoIMDB: Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Regissör: Michel Gondry
År: 2004
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *