Hoppa till innehåll

The Royal Tenenbaums

Såg precis denna film för andra gången. Det är en humoristisk och mysig historia om en familj som det går snett för. Pappan Royal Tenenbaum flyttar ut och bryr sig inte så mycket om sina barn, som trots diverse begåvningar lever ganska olyckliga liv. När Royal blir pank och utslängd från hotellet han bor på försöker han återuppta kontakten med familjen. Går det att laga deras trasiga relationer?

En berättarröst berättar historien för oss från en bok och i början av varje kapitel får vi se bokens första meningar. Det är roligt att jämföra den textuella beskrivningen av scenen med hur det verkligen ser ut. Karaktärerna är ganska extrema, exempelvis den alltid egoistiske och ganska bufflige Royal. Det är roligt och sevärt.

FilminfoIMDB: The Royal Tenenbaums
Regissör: Wes Anderson
År: 2001
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *