Frailty

En man kommer till en agent på FBI och berättar att hans bror är den mördare de söker, mördaren som kallar sig Guds hand. Han berättar vidare om sin tragiska uppväxt, som förklarar broderns tilltagande. Bröderna Fenton och Adam växte upp tillsammans med sin far och allting fungerade bra tills fadern fick visioner från Gud att han skulle utplåna demoner som levde i samhället förklädda till människor. Fenton var skeptisk och förstod att fadern i själva verket mördade människor, medan Adam såg fadern som en hjälte.

Jag tycker att filmen är ovanligt bra för kategorin, den skapar verkligen en obehaglig stämning och kommer dessutom med lagom många och lagom bra vändningar. Filmen undviker flera tänkbara klyschor och jag bjuder på ett tufft slut. Jag hade inte några särskilda förväntningar på filmen egentligen, men blev väldigt positivt överraskad. Den är faktiskt riktigt bra.

FilminfoIMDB: Frailty
Regissör: Bill Paxton
År: 2001
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.