Hoppa till innehåll

Bra slut på dålig vecka

Det har varit en jobbig vecka. Vi har jobbat arslena av oss med datorsimulering och jag har varit trött, haft ont i huvudet och varit dålig i magen mest hela tiden.

Datorsimuleringen är för övrigt inte särskilt tråkig egentligen, men jobbig när man har lite tid på sig. Vi simulerar alltså en dator på väldigt låg nivå. I praktiken går det till så att vi skriver in ettor och nollor i olika fält i ett simuleringsprogram. Ganska annorlunda från vanlig programmering. Mikroprogrammering, är det. Vi skriver assemblerinstruktioner såsom LOAD, STORE, ADD, MULT… osv.

Men så helgen då! Jag och Ellinor åkte alltså till Uppsala igår och hälsade på Veronica och Johanna. Vi lunchade på en nation och gick på sittning på en annan. Sittningen var en Herr & Dam-Gask, vilket betydde att damer och herrar satt avskilda från varandra med en skjutvägg. Herrarna såg vi första gången en bit in i sittningen och det visade sig till mångas besvikelse att de bara var ca 11… tjejerna var 45 eller så. Det var en rolig sittning, helt klart annorlunda mot Linköping och det var såklart intressant att smaka på lite Uppsalatraditioner. Servitörerna var den manliga delen av nationskören och de sjöng och spexade en hel del, det var kul.

Nu är jag alltså hemma igen… och imorrn måste vi bli klara med datorsimuleringen. Ska bli skönt att bli av med det… redovisning på tisdag.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *