Generation X

Äntligen har jag läst ut den! Jag tröttnade ganska fort och den blev liggande. Kanske hade jag för höga förväntningar. Jag gillade verkligen Microslavar av samma författare, men den här boken kändes ganska tråkig. I sann Couplandstil är det inte den faktiska handlingen som är viktig, utan snarare personernas tankar och dialoger. De gör inte så mycket, men berättar historier för varandra. I Microslavar tyckte jag att det var intressant, men här kändes de olika historierna ganska lösryckta och jag saknade verkligen handling av det normala slaget.

En mycket irriterande sak är att på nästan varje sida förklaras en rad begrepp längst ner. Begreppen används inte i texten och har ibland en väldigt vag koppling till berättelsen. Visst är det fyndiga saker, men knappast intressant att jag vill ägna dem den uppmärksamhet de kräver. Det passar inte alls in att läsa dem, de stör uppmärksamheten från berättelsen eftersom man själv måste bestämma när man ska avbryta läsandet för att läsa beskrivningarna. Jag gillade det inte, i alla fall inte att det var så mycket sånt.

Kanske var det fel sorts bok för mig just nu. Besviken blev jag i alla fall. Jag hade ju hört att det här skulle vara Couplands bästa, mycket bättre än Microslavar, men jag tyckte verkligen inte det. Klart att den är “lite cool”, men jag tyckte inte att den var värd att lägga tid på egentligen.

BokinfoTitel: Generation X
Författare: Coupland, Douglas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.