Hoppa till innehåll

Det våras för Frankenstein

Åh! En gammal goding! :) Jag minns den här filmen, jag har sett den väldigt många gånger i yngre år. Det är alltid intressant att se om man uppfattar gamla filmer som man minns dem och i det här fallet blir skillnaden stor. Det här är en riktigt fånig skräckkomedi med riktigt dåliga skämt, så dåliga att det blir kul. Som liten uppfattade jag dock filmen som ledsen och sorglig, något jag inte alls kan se i den idag. Spännande. :)

Hur som helst… tja, bra kan man väl inte säga att filmen är, snarare så dålig att det blir kul. Den handlar om Frederick Frankenstein, barnbarn till den berömde Dr. Frankenstein. Han ärver Dr. Frankensteins slott och återupptar dennes experiment att väcka döda till liv. I slottet möts han av den märklige puckelryggige Igor, en vacker labbassistent vid namn Inga och inte minst den skräckinjagande Frau Blucher. Givetvis klantar de sig en del i utförandet av experimenten, men jo, nog blir det ett Frankensteins monster i alla fall… Ganska lustig liten film.

FilminfoIMDB: Det våras för Frankenstein
Regissör: Mel Brooks
År: 1974
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *