Hoppa till innehåll

The Others

En lite annorlunda spökfilm… Nu såg jag den för andra gången och då var den inte riktigt lika bra, men det var förstås intressant att kunna leta ledtrådar till upplösningen.

Nicole Kidman spelar den ensamma mamman (pappan gick ut i kriget och kom aldrig tillbaka) som bor i ett stort hus tillsammans med sina två barn, som är allergiska mot ljus. De lever i ett ständigt mörker och är isolerade från omvärlden. En dag hör mamman ett barn gråta och dottern Anne berättar att det är en pojke som heter Victor. Men det är bara Anne som ser honom… vad är det som har hänt i huset egentligen?

Väldigt obehaglig och spännande film, en av mina favoriter.

FilminfoIMDB: The Others
Regissör: Alejandro Amenábar
År: 2001
Omdöme (1-5): 5
Publicerat iFilm

En kommentar

  1. Ika Ika

    Har nyss sett filmen, och är superfascinerad av upplösningen. kunde inte låta bli att ge den en femma, så snygg tyckte jag att den var. Ja, och så spelade det naturligtvis in att filmen som helhet var väldigt välspelad, snyggt fotad och ljussatt samt skapade en krypande kuslig stämning. Jag brukar inte se skräckfilm, men den här var ju himla bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *