Hoppa till innehåll

Aileen: Life and death of a serial killer

Det är svårt att betygsätta en dokumentär om en seriemördare. Mitt omdöme får därför ses som lite neutralt…

Aileen Wournos var en lesbisk prostituerad kvinna som vuxit upp under svåra förhållanden. Vid 13 års ålder blev hon gravid och utslängd ur hemmet. Barnet adopterades bort och Aileen sov i skogen och tjänade pengar som hora. Till slut hade hon skjutit ihjäl sju av sina kunder, i självförsvar som hon hävdade. Filmen visar en tydligt sinnessjuk Aileen som gormar, stirrar och skriker, berättar om sina paranoida teorier och även tar tillbaka allt hon sagt om självförsvar, vilket man får intryck att hon säger bara för att hon insett att hon ska dö och vill få det överstökat.

Dokumentären är inte särskilt proffsigt gjord, det är en tydlig lågbudgetfilm. Därmed inte sagt att det är någonting negativt; som motpol nämns flera gånger att berättelsen sålts av anhöriga till Hollywood för dyra pengar. Bättre då med en engagerad kille som följer Aileen av eget intresse.

FilminfoIMDB: Aileen: Life and death of a serial killer
Regissör: Broomfield & Churchill
År: 2003
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *