Hoppa till innehåll

Hannibal

Ännu en film om seriemördaren Hannibal Lecter. Den utspelar sig flera år efter När lammen tystnar och Lecter är på fri fot. Clarice Starling, som har fått sitt rykte befläckat genom olyckliga händelser i tjänsten, får tips om var han befinner sig och jakten kan börja.

Hannibal är den svagaste filmen om Hannibal Lecter. När lammen tystnar är underbar, Röd drake är bra och den här bara okej. Det blir aldrig särskilt spännande, eftersom man aldrig riktigt lever sig in i karaktärerna och för att man inte riktigt vet vart filmen är på väg. Anthony Hopkins är som vanligt bra som Lecter, men Jodie Foster, som spelade Clarice Starling i När lammen tystnar, har bytts ut mot Julianne Moore och karaktären känns mycket mer endimensionell.

Filmen är kul att ha sett om man tycker att Hannibal Lecter är spännande, men annars inget direkt måste.

FilminfoIMDB: Hannibal
Regissör: Ridley Scott
År: 2001
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *