Hoppa till innehåll

Drömmar

Argh! Jag kan inte sova. Gick upp igen och satte mig och googlade lite om drömmar. Jonas och jag pratade drömtydning här om dagen. Varken han eller jag tror att såna här drömlexikon är mycket att ha. Det är klart att betydelsen av drömmar kan variera från person till person och från tillfälle till tillfälle. Texten Tolkning av drömmar ger en mer vettig bild av det hela.

Hur som helst så drömde jag nyligen att jag slog av en halv tand och hade en tand som satt fast endast halvt – ni vet så där när man vickat på en lös tand men så tar det stopp och det gör för ont för att slita ut den fast den bara dinglar och skär in i tandköttet med sina vassa kanter?

Nu var det ju faktiskt länge sedan jag var i tandtappningsåldern, men jag drömmer faktiskt ofta om att tappa tänder alternativt att skada tänder. Det är väl i och för sig inte konstigt om tänder är viktigare för mig än för andra, eftersom jag är dotter till en tandläkare och min bror valde att följa samma väg som vår far… men jag vet verkligen inte vad det betyder när jag drömmer så här.

Roade mig med att slå upp i lite drömlexikon på nätet och fick vitt skilda budskap:

Tappa tand: otur (samma sida säger att om jag drömmer att jag är hos tandläkaren så längtar jag efter samlag..!)

Tänder : Om du har lösa tänder eller om du tappar dem betyder det kommande förändringar.

Tänder: Tänderna anses symbolisera dina släktingar och närmaste vänner. Framtänderna är barn, syskon och mycket nära anhöriga. Underkäkens tänder symboliserar kvinnorna, överkäkens männen. Drömmer du att du har tappat eller skadat en tand betyder det att en släkting kommer på besök. Är dina tänder vitare och vackrare än vanligt är det ett förebud om välstånd, goda nyheter och vänskap i släkten. Är en av dina tänder längre än de andra i drömmen betyder det att du kommer få problem med en släkting. Den övre hörntanden representerar din far, den undre din mor. Om en framtand är lös, har blivit svart eller gör ont i drömmen betyder det att en nära vän eller anhörig kommer att bli sjuk eller råka illa ut. Borstar du tänderna kommer du att ge pengar till en vän eller släkting. Att drömma att man drar ut sina tänder är ett varsel om döden.

Huga. Trevligt verkar det ju inte, i alla fall…

Men frågan kvarstår, varför tappar jag tänder i mina drömmar? Det brukar vara mycket blooood också, rrrys…

Jo, förresten, jag tror att jag tog tentan idag. Briljerade knappast, men jag är ganska säker på trea. Skönt. Ägnade resten av dagen åt att läsa ut Harry Potter II, bland annat.

Publicerat iVardagsliv

3 kommentarer

  1. Tappa tänder har jag hört betyder att man har en hemlighet, kanske också rädd att den kommer fram.

    Skrivet från min iphone =p

  2. Kumudu Kumudu

    Jag drämde min koopis tänder först han visada mig vita och fina tänderna sen visada mig de blodiga fram tänderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *