Jul

Nu är jag i föräldrarnas kyliga villa i Nyköping. Lite konstigt att vara här. Och kallt…

Så har det varit jul igen då… På kvällen den 22:a hade vi glöggkväll hos Björn. “Vi” var jag, Jonas, Björn och Henke. Gjorde ca fyra liter egen glögg som vi drack upp, den var god men jag rekommenderar inte att svepa en hel mugg varm glögg även om någon dum sittningssång kräver det… Försökte även bland annat att baka pepparkakor utan kavel, det gick ju som det gick, men nåja…

Den 23:e var min och Jonas minijulafton. Jag hoppades, hoppades, hoppades när jag tassade ner till brevlådan för att kolla posten, men neheeejdå, julklappen jag beställde till Jonas den 4 november hade fortfarande inte kommit. :( Nåja, jag hade köpt lite andra paket i alla fall, tråkigt bara att den mest planerade presenten inte dök upp i tid. Undrar om den kommer alls… Själv fick jag en popcornmaskin av Jonas och två par söta strumpor av min hemliga tomte (genom Secret Swap jag är med i). Vi skrattade gott åt särskilt den ena strumpan med en feminin apa på. Aphumor är viktig i Jonas bekantskapskrets…

Det var jättemysigt att ha jul med Jonas och vi gjorde riktigt smarrig vegetarisk julmat, även om vi har en del övning kvar till perfektion… Det nästan intressantaste projektet var sill utan sill… vi använde kokt aubergine i stället för sill, men kokade den nog för länge tyvärr… den blev lite för slemmig. Får försöka igen till påsk!

Vi tittade även på en massa gamla Disneyfilmer, mycket roligare än att se de traditionella jul-Kalle-filmerna.

På julaftonsmorgonen hoppade vi på varsitt tåg, han åkte hem till Oskarshamn och jag hit till Nyköping. Här mötte mig en groteskt stor pakethög under granen… tre barn får tillsammans många julklappar! Jag vill nog minnas att min julklappshög också brukade vara ganska stor en gång i tiden och nu är de ju TRE stycken, brorsbarnen… Tre och väldigt högljudda och energiska. Hmm. Det är alltid svårt att prata med folk och samtidigt försöka överrösta kalabaliken.

Det blev bara fyra timmars sömn för mig och älsklingen natten till julafton, eftersom vi sov så länge efter glöggkalaset och därför försköt firandet en del… så jag var ganska trött och passade på att sova en blund till Kalle Anka…

Vi satt och provade nubbar vid julbordet och jag tror nog att tomten John fick i sig en del innan han skulle klä på sig den röda munderingen… olyckligtvis var han lite för oförsiktig och stod i köket och bytte om och givetvis kom ju William in precis då… och genomskådade genast tomten. “Det är ju pappa!” “Neeej, det är tomten!” “Han har ju pappas skor…” :) Fast William genomskådade tomten redan förra året, så det var väl tur i oturen att det var han… Selma däremot var riktigt rädd för den läskige skäggprydde karln. :)

Mina klappar:
2 tallrikar (Höganäs himmelsblå)
4 assietter (Höganäs himmelsblå)
(vilket innebär att vi nu har 8 av varje av ovanstående)
en svart kofta som jag har på mig nu, gillar den!
en något märklig tröja… väntar med slutgiltigt utlåtande
en vit t-shirt som nog mamma får i stället, den var stor..
1000 kr av farfar
500 kr i en toarulle (…) av John & Ullis
After Eight av farfar

Det mesta av pengarna kommer jag nog att lägga på att köpa nya bestick, eftersom våra är HELT värdelösa, fula och gå-sönder-benägna…

Är ledig idag. Börjar plugga matte sen…….. nu är det The DaVinci Code som gäller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *