Hoppa till innehåll

The Da Vinci Code

En väldigt omskriven och omtalad bok just nu och visst förstår man varför den är populär. Det ÄR väldigt spännande och fascinerande och samtidigt så lättläst att man orkar sträckläsa den… nästintill i alla fall, mig tog det tre dagar.

Jacques Saunière hittas mördad på Louvren i Paris och har ägnat sina sista sekunder i livet åt att lämna efter sig ett kodat meddelande ämnat för barnbarnet, Sophie Neveu. En del av meddelandet är “PS Find Robert Langdon” och tyvärr tolkar polisen detta som att han är mördaren, varför Sophie och Robert måste fly samtidigt som de försöker lösa mysteriet. Vad är det för viktig kunskap Saunière inte vill ska gå förlorad?

Knepen för att få till spänningen är ibland nästan så enkla att det blir fult. Boken är indelad i väldigt många och väldigt korta kapitel, som turas om att beskriva olika delar av historien. VARJE kapitel avslutas med att hinta om någonting jättespännande som man får veta först efter att ha läst ett kapitel om något helt annat. Det är såklart ett billigt knep för att få folk att vilja läsa vidare, men det funkar och man kan nästan förlåta det när kapitlen är så korta.

Slutet kunde ha varit bättre, men å andra sidan spelar det inte så stor roll. Det viktiga med boken är allt som tas upp under tiden. Man får ta del av tolkningar och teorier kring religionshistoria och hemliga budskap invävda i konstverk av exempelvis Leonardo Da Vinci. Det är kontroversiellt och mycket spännande, det som gör det intressant är att det är existerande teorier som behandlas. Dan Brown måste ha researchat en hel del för att skriva den här boken. Hela tiden under läsningen finns intressanta saker att kolla upp, om man är lagd åt det hållet. Det är särskilt intressant att känna till hur konstverket The Last Supper ser ut. Wikipedia utgör en bra start för vidare webbforskning, men varning för spoilers om du inte ännu läst boken.

Det här är en mycket bra bok som man måste ha läst, så enkelt är det.

BokinfoTitel: The Da Vinci Code
Författare: Brown, Dan
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *