Hoppa till innehåll

Språkteknologi JA, Bilder & grafik NEJ

Det är roligt att ha blivit intresserad av någonting jag faktiskt läser i skolan! Eller rättare sagt, jag läser bara en liten grundkurs i lingvistik, men jag är väldigt nyfiken på området språkteknologi och har därför surfat runt en del.
språkteknologi.se finns till exempel en hel del information om ämnet.

Idag kom även en NyTeknik i brevlådan med inte mindre än tre artiklar relaterade till ämnet:
Animerat ansikte tolkar telefonen
Döva får texttelefoni i mobilen
Smart sökmotor klarar av att leta i handskriven text

Ska detta intresse hålla i sig? Har jag hittat mitt område? Det är frustrerande att inte ha några fortsättningskurser inom sikte… jag har till och med lånat en fet bok i ämnet!

Däremot fick vi lov att anse oss besegrade av Bilder & grafik, jag och min klasskamrat tillika labbpartner. Vi gjorde knappt halva labben igår, tittade sedan uppgivet på varandra och fattade beslutet: Vi lägger ner kursen! Det var så oerhört skönt att sudda ut allt B&G-relaterat på schemat, slita ut papper ur kollegieblocket och sortera bort lösblad ur lösbladsmappen… Mina anledningar att dumpa kursen är många:

– För höga förkunskapskrav! Fattar inte transformteorin! Svårt! Obegripligt! Kanske lär man sig det under denna termin och kan läsa en sån här kurs senare…

– Tentan ligger ap-dåligt! En lördag och jag har tenta torsdag OCH fredag, tentor som jag skulle prioritera över B&G. Stor chans, när jag tycker att det är jättesvårt?

– Jag känner att jag tog på mig för mycket – 16,5 ordinarie poäng denna period (ska vara 10) + att jag ska skriva 13 poäng (är det väl) gammalt. B&G är på 4 poäng, så det minskar en del i alla fall.

– Så jäkla bra att få luftigare schema och mer tid till mina labbkurser!

Ja det var väl kanske ungefär det. Så ligger det till. Lite synd, men ärligt talat mest skönt. Jag kan ju läsa något sånt här senare om jag vill.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *