Shaun of the Dead

Ååh! En grymt bra film! Jag var inställd på att den skulle vara rätt bra, men blev positivt överraskad. Tänka sig att det GICK att göra en bra zombiefilm, trots allt. Blandningen mellan komedi och zombie-gore passar faktiskt alldeles utmärkt, men det är inte bara det som gör filmen bra utan även att den är snyggt filmad och uppbyggd med många snygga hintar om vad som komma skall. Man får känslan av att alla detaljer finns där av en anledning och det är förmodligen en film man skulle kunna se om och upptäcka fler lustigheter.
Det är väldigt roligt att hjälten Shaun är helt oförstående till zombiefenomenet i början och lyckas zappa förbi allt viktigt prat och alla förklaringar på tvn. Skönt att slippa alla galna teorier om vetenskapsmän och voodoo och allt vad det nu brukar vara i zombiefilm…
Och just det, den är charmigt brittisk också. :)

FilminfoIMDB: Shaun of the Dead
Regissör: Edgar Wright
År: 2004
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.