Lingvistik, Bergsjön, TS2:University

Det har mest varit tentaplugg sen sist… I söndags gick jag promenad med Daniel och Malin, samt fikade och tittade på TV litegrann. Det där med TV är ju lite extra speciellt när det är jag, eftersom vi inte har någon TV hemma… men jag saknar det verkligen inte alls.

Imorgon är det lingvistiktenta. Jag tror att det blir svårt faktiskt. Synd, för jag tycker ju verkligen att kursen är kul och jag satsade på femma från början… men de gamla tentorna jag har verkar svåra att briljera på. Godkänd ska man väl lyckas bli i alla fall. Vi fick tillbaka våra lingvistikrapporter (som jag skrev om 19/2) i måndags och examinatorn öste beröm över min. Det var roligt! Tyvärr var det bara betygsskala U/G, vilket var synd och dessutom väldigt snopet eftersom det stod U/3/4/5 i studiehandboken. Nåja… det är ändå tentan som avgör kursbetyget.

Söker lägenhet i Göteborg för fullt! Vi har fått ett erbjudande på en trea i Bergsjön och ska få lite papper hemskickade att titta på. Det låter ju seriöst att mäklaren engagerar sig såpass mycket, så jag hoppas att chansen är större än infinitesimal att vi får lägenheten…

Har hunnit spela lite Morrowind också och även testat The Sims 2: University. Det är alltså det första “expansionpacket” till The Sims 2 och fungerar på så sätt att man skapar ett campus på ungefär samma sätt som man skapar en stad. Dit kan man skicka ungdomar från sin stad, eller så kan man göra ungdomar bara för studentlivet. Lite tankar:

+ Kul att man får ett till livsstadium för simmarna.

+ Konceptet att många simmar kan bo i en dormitory är väldigt trevligt, eftersom de lätt kan umgås med folk då. Blir de rika kan de ha råd med ett eget boende också.

+ Man behöver inte laga mat och städa själv jämt, det finns oftast någon som jobbar i cafeterian och så.

– Som alltid är det svårt att hinna med allt… Man kan jobba för att få pengar (t.ex. i dorm:ens cafeteria), men det tar tid och ungdomarna är inte direkt högavlönade. Som tur är får man stipendier för goda studieresultat också.

– Om man bildar en “familj” av flera ungdomar tycks de dela ekonomi… det är dumt för så gör man väl inte bara för att man flyttar tillsammans med någon till en dorm?

– Jag hade gärna sett lite fler nya prylar, inredningsgrejer och så, de som följde med var ganska få och ganska konstiga.

– En annan grej jag stör mig på är att ungdomskläderna och studentkläderna tydligen inte är kompatibla utan i helt olika kategorier. Det resulterade i att ungdomar man skickade iväg från sin stad till sitt universitet bytte kläder till något helt slumpmässigt när de kom fram.

– Simmarna har fortfarande inte lärt sig att hålla sig till sina egna rum och sängar…

+ …men som tur är går det att låsa dörren till sitt eget rum i University.

Men mest är det plugg nu, alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *