Hoppa till innehåll

Namn och Gyllenblå

Det är roligt med namn. Särskilt namn som betyder saker. Tänk att heta Sten Hård… men det känns lite för konstruerat, det är ännu roligare med namn som folk faktiskt heter. Jag vet en tjej som heter Summer Forrest. Väldigt poetiskt, vad kommer härnäst, Spring Meaddow?
Och det skulle ju bara vara höjden av humor att heta Case i efternamn och döpa sin son till Justin. Roligt!

Jag har för andra gången blivit kontaktad angående ett dagboksinlägg från år 2000 som dyker upp när man googlar på “Vägen till Gyllenblå”. För den som inte vet så är det en helt underbar tv-serie (barnprogram) från 80-talet. Jag har den på video, men som den trogne läsaren av min dagbok vet har jag länge saknat både TV och video. Finns det någon som kan avi-rippa det åt mig så att jag får se det? [ NU HAR JAG DEN SÅ DET BEHÖVS INTE LÄNGRE! ] Lånar gärna ut det i så fall. Hoppas att det här inlägget dyker upp på Google snart och att många googlar på “Vägen till Gyllenblå” och att åtminstone någon nappar på idén. Om jag skriver det några gånger till kanske det dyker upp högre på resultatlistan? Vägen till Gyllenblå! Oj vad Vägen till Gyllenblå är en bra serie! Gyllenblå! :)
Jag får ingen antipiratbyrå på mig för det va? Man måste väl få göra en personlig kopia av ett videoband i valfritt format?

Dagens Liftarcitat:
Arthur har precis träffat Agrajag, som är allt annat än förtjust i vår hjälte. Arthur har nämligen lyckats ta livet av Agrajag i samtliga reinkarnationer. Oändligt många liv, oändligt arg Agrajag. Han är inte så vacker (eller praktisk) i sin nuvarande form:

“He had the most astounding collection of teeth.
They looked as if each came from a completely different animal, and they were ranged around his mouth at such bizarre angles it seemed that if he ever actually tried to chew anything he’d lacerate half his own face along with it and possibly put an eye out as well.

On closer examination, such as he’d been hoping to avoid, Arthur noticed that much of Agrajag’s face was covered with ragged strips of black Band-Aids.”

Det beläste Liftarfanet jublar även vid avslöjandet att Agrajag när han slutligen var beredd att acceptera sitt öde och sluta återfödas, ofrivilligt materialiserades i livet igen som en viss fallande “bowl of petunias”. Nej, du ska inte fatta nåt om du inte läst boken, det är lugnt. :)

Publicerat iFilm

9 kommentarer

 1. Hej Helena!

  Jag tänkte bara höra om du kunde tipsa mig om hur man får tag på “vägen till Gyllen-blå”. En serie som jag har berättat om för min sambo (som ockås heter Jonas) sen vi träffades och nu har fått upp hoppet om att kunna få tag på.

  Ha det fint!

 2. Lovisa Lovisa

  Hej!

  Vägen till Gyllenblå är ett av de TV-program som jag tyckte allra mest om när jag var liten. I gemensamt med många är att jag inte kommer ihåg så mycket. Jag ser att det redan finns folk som frågat, men jag måste fråga igen: finns det något sätt att få tag i denna?
  Tack på förhand!

 3. Urban Urban

  DU MÅSTE LÄGGA UPP DETTA PÅ INTERNETZ! :P Seriöst, det skulle vara skitkul att se lite svensk cheesy sf.

 4. emma emma

  Hej! Du har alltså Vägen till Gyllenblå!! Hur kan du dela med dig av den serien till mig?? Skulle vara en otrolig nostalgikick för mig att få se den igen!

  Mvh, Emma

 5. Nadia Nadia

  Jag har letat och letat efter den serien. Så jag frågar också, var fick du tag på den???

 6. Joanna Joanna

  Hej!
  Jag har i flera år försökt komma på namnet på serien “Vägen till Gyllenblå” och har precis lyckats (äntligen!). Har några så starka minnen från den. Är det någon av er som vet hur man kan få tag på en kopia av serien??? Det skulle vara helt otroligt häftigt!
  Hälsningar/ Joanna

 7. Josefin Josefin

  Hej!
  Har letat som bara den efter “vägen till gyllenblå”. Tycks bara vara min syster och jag som kommer ihåg det, hur får jag tag i den så jag kan visa andra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *