Hoppa till innehåll

Kiss the girls

Åh vad jag har letat efter den här filmen och sett fram emot att få se den. Anledningen är att jag nästan sett den en gång och fått uppfattningen att den var bra. Det var i USA under mitt utbytesår, jag såg inte hela och de delar jag såg såg även fyra vilt skrikande och på mig klättrande barn…

Jag trodde att den var helt i klass med När lammen tystnar, men den lyckades inte leva upp till mina förväntningar. Jag borde inte ha blivit så förvånad; hade den varit så bra hade man nog hört talas om den mer.

Hur som helst är det en seriemördarfilm med Morgan Freeman som polisen/psykologen vars systerdotter (tror jag, niece i alla fall) hör till en rad försvunna kvinnor. Några av dem hittas mördade ute i skogen, men var finns de andra? Lever de? Ashley Judd spelar den stenhårda kvinnan som lyckas rymma och hjälpa polisen fånga boven.

Filmen kunde ha skildrat kvinnornas lidande mer gripande. Jag blir lite skeptisk också till Judds karaktärs stora delaktighet i lösandet av fallet, det känns mer Hollywood än verklighet, eller har jag fel?

En rolig sak var Jonas och mitt gemensamma feltänk när vi såg trailern och Judd säger till Freeman: “If you want to save your niece..”: “Vadå, har han dåliga knän?” tänkte vi innan vi kom på oss själva. När vi kom till det partiet i filmen kunde vi inte låta bli att skratta. :)

Svenska titeln är för övrigt “Och han älskade dem alla”.

FilminfoIMDB: Kiss the girls
Regissör: Gary Fleder
År: 1997
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *