Hoppa till innehåll

Haibane Renmei (serie)

Det här är inte en film, utan en serie i 13 delar på drygt 20 minuter styck. Jag kunde inte låta bli att skriva om den ändå, eftersom den var så mysig!

Det är en stillsam animeserie som utspelar sig i en stad omgiven av en hög mur som ingen får ta sig över. Där lever de ving- och gloriaförsedda haibane, som till och med själva undrar vad de är för något. Det är mysigt, mystiskt och fint. Serien väcker många frågor, men besvarar inte alla, varför det finns en del sidor med tolkningar där ute på nätet.

Jag gillade verkligen serien. Anime är ju ofta ganska hetsig och överdriven, men den här var fin. Det enda jag störde mig på är att huvudpersonen, Rakka, ramlar varje gång hon springer. Så svårt är det inte. Nu betydde visserligen hennes namn “att falla”, men ändå… det kändes mest fånigt. En sak jag brukar störa mig på i anime är de orimligt korta kjolarna alla tjejer har, ni vet? Såvida de inte har rumpan vid naveln lär den övergå i lår precis vid kjolkanten, vilket inte är praktiskt nånstans. I denna serie är det faktiskt bara en tjej som har orimligt kort kjol, så det är inte så farligt. :)

En bättre recension än min finns på animanga.nu.

FilminfoIMDB: Haibane Renmei (serie)
Regissör: Tomokazu Tokoro
År: 2003
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *