Hoppa till innehåll

Nu bor vi i Göteborg!

I fredags gick alltså flyttlasset. Tomas och Karolina kom från Oskarshamn för att hjälpa oss att köra ett alldeles för tungt släp med en alldeles för liten bil… Det gick bra, men vi fick inte med oss riktigt alla prylar så det får bli en vända till senare. Vi lyckades köra fel ungefär så många gånger som det gick på vägen, men till slut kom vi fram och kunde börja bära upp saker till fjärde våningen utan hiss…

Vi började med att spola en massa vatten i badrummet och nu luktar det faktiskt inte som det gjorde först. Det kanske inte är någon fara alltså, hoppas det. Får se hur det blir med den kommande takommålningen, hur pass utan badrum vi blir då…

Lägenheten är jättefin och området verkar kanon än så länge. Vi får rejält med vardagsmotion eftersom det är backar överallt… Nu är det en bit till affären, men snart (när vet vi inte) öppnar ett Lidl bara nedanför backen. Inte långt, men ganska brant hemåt med kassarna.

Första kvällen tog vi spårvagnen in till stan och åt pizza och drack öl på ett ställe som var ganska schysst förutom att de spelade vrålhög exotisk musik ur högtalare precis intill oss och Karolina klagade även lite över insyn till pissoaren när herrtoadörren öppnades…

Igår tog vi en tur till IKEA och sedan var vi på Liseberg och fick bland annat testa den nya berg-och-dalbanan Kanonen. Den var riktigt schysst, fast åkturen var alldeles för kort! Det speciella med den är att den startar genom en våldsam acceleration och går rakt uppför och sedan nedför… inget långsamt segande uppför backe som det brukar alltså, utan pang iväg vilket känns lite som en horisontell motsvarighet till “Uppskjutet”. Jonas och jag är extra coola eftersom vi har säsongskort på Liseberg nu!

Idag har vi hållit på och stökat en hel del, burit hem alldeles för tunga ICA-kassar och packat upp lådor. Snart ska vi steka pannkakor och fira att vi fyller 21 månader! Planen är väl att se på film också… vårt vardagsrum är INTE fint just nu. Båda datorerna står på soffbordet som står intill väggen vid comhem-uttaget (internet alltså!) och mot väggen på andra sidan står soffan (med nya soffkuddar från IKEA!). Det är inte riktigt så vi vill ha det, men från rummet som vi VILL ha som kontor når vi inte nätuttaget och dessutom så måste vi ju kunna se film på min dator, vilket blir svårt när man varken har soffa eller säng i samma rum… BÖK! Tänk om man hade en massa pengar… Då skulle vi köpa kontorsmöbler, projektor och filmdator till vardagsrummet och en massa mer… tänk vad fint det skulle vara!

2 kommentarer

  1. Välkommen till Sveriges framsida!

    (Förvisso bor jag själv fortfarande kvar i Linköping, men känner mig ändå som Göteborgare, typ)

  2. Vi körde inte alls fel så många gånger det gick! (Däremot kan jag rekommendera en riktig bilatlas istället för en utskriven tattkarta från nätet..) Snarare var det “Undrar om det är den här avfarten? Hmm, hur ser det ut längre fram, det kanske är näst… nä, det *var* den avfarten” nån gång eller två. Vi räddade situationen snabbt, dock!

    Angående Liseberg får vi åka dit ett par gånger och passa på att åka de lite mindre spektakulära grejorna. Någon kanske är bra utan att man vet om det. Jag vill testa gungan som dessutom roterar som Tornado, som står mellan Balder och Spökhuset, den verkar cool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *