Hoppa till innehåll

Howl's Moving Castle

Hauru no ugoku shiro, eller Howl’s Moving Castle som den heter i engelsk översättning, är ytterligare en fantasifull Miyazaki-anime (jag har sett en del innan jag började skriva om film här) som har en hel del gemensamt med höjdaren Spirited Away. Nu handlar det om den unga, alldagliga Sophie som drabbas av en förbannelse men inte får berätta om den för någon; hon är förvandlad till en gammal kvinna. Hon ger sig av från sin hemby och blir hushållerska i Howl’s Moving Castle. Howl är en märklig magiker och hans boning är om möjligt ännu märkligare… I slottet finns den lustiga elden Calucifer, som ser att Sophie är förhäxad och gör en deal med henne om att han ska hjälpa henne om hon ger honom hans frihet.

Det är fantasifullt, fantastiskt och stundom fullkomligt obegripligt. Precis som det ska vara. :)

FilminfoIMDB: Howl's Moving Castle
Regissör: Hayao Miyazaki
År: 2004
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *