Hoppa till innehåll

Lady in the Lake

Jonas och jag har snöat in på film noir och detta är en av dem vi har haft på vår att-se-lista.

Den här filmen är verkligen annorlunda. Jag vet inte om storyn är den bästa någonsin, men filmen är minst sagt intressant. I början sitter huvudpersonen och berättar lite om vad som hänt honom, för att sedan säga att vi kommer att få se precis hur det var så som han såg det. Och så blir det. Hela filmen är filmad som från hans ögon och huvudpersonen skymtar endast ibland i en spegel, som en skugga eller så ser man hans händer när han gör någonting.

En annan märkvärd sak är att han är så fruktansvärt dryg och konstant ohövlig och elak, men på ett ganska komiskt sätt…

Storyn då? Jo, huvudpersonen är privatdeckare och anlitas av en femme fatale för att leta rätt på en försvunnen kvinna. Ett potentiellt mord finns också där, man har hittat en lady in the lake. En hel del att få rätsida på!

FilminfoIMDB: Lady in the Lake
Regissör: Robert Montgomery
År: 1947
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *