The Third Man

Ojdå. Jag råkade se två filmer med nästan samma tema på samma dag… Först Un long dimanche de fiançailles, i vilken Mathilde försöker ta reda på vad som egentligen hände hennes fästman. Sedan denna när Holly Martins (en man!) försöker ta reda på vad som egentligen hände Harry Lime (Orson Welles)…

Det är en ganska cool film. Holly kommer till Wien för att hälsa på sin gamle vän Harry, men finner att han kommer lagom till dennes begravning. Harry har blivit påkörd av en bil och dog omedelbart. Men någonting verkar underligt… Ett vittne berättar om en tredje man som fanns på olycksplatsen, en man som inte nämns i polisrapporten. Vem är han?

Jag tyckte att den var lite småseg när jag såg den, men efteråt har den stannat kvar i mitt medvetande och vuxit som film. Blev tvungen att höja betyget ett snäpp tack vare det.

FilminfoIMDB: The Third Man
Regissör: Carol Reed
År: 1949
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *