Hoppa till innehåll

Palmhuset & Fröken Olsson

Idag fick jag min dejt som Jonas varit skyldig mig ett tag. :) Vanligtvis vill jag gärna styra och ställa och planera, så det kändes både spännande och ovant att hoppa på spårvagnen utan att veta vart vi skulle…

Det visade sig att vi skulle till Palmhuset i Trädgårdsföreningen! Jag ville gå in där förut när vi var i parken, men då var det stängt. Nu när det är off-season är det gratis att gå in i själva parken, men Palmhuset kostar 20 kronor.

Jag sprang runt med kameran i högsta hugg och fotade allehanda konstiga växter och lustiga sköldpaddor (några bilder kommer nog upp på fotodagar när jag har ork, men det blev inte så många bra eftersom ljuset därinne är sisådär bra). Kollektionen påminner ganska mycket om den ute på Botaniska och det är också Botaniska som driver detta palmhus. Hur som helst var det väldigt kul att se, men också skönt att komma ut igen efter den tropiska, fuktiga värmen!

Det har för övrigt varit ganska varmt idag, sådär så att jag svettas i vinterjackan. Det är verkligen mittemellan nu, vissa dagar vill man ha varm jacka och andra inte. Men det vet man ju inte förrän man är ute!

Nästa anhalt blev Fröken Olssons Kafé, som vi har kastat nyfikna blickar på tidigare. Nättidningen Lera har några snygga bilder på den spektakulära kakelinredningen. Bläddra ner till den gröna rutan “Kakelrikt kafé” och klicka gärna på bilderna så får du se dem större och snyggare.

Fint kakel, men tyvärr ganska stressig och bullrig atmosfär. Vi satte oss så långt från diskens kaos (verkligen jättekaos och trångt!) vi kunde och det hade kunnat vara ganska skönt om det inte varit för den alltför högljudda musiken.

Jag åt en väldigt god hallon-cheesecake fär 29 kr och drack en jordgubbslassi för 39. Så heter alltså smoothies på detta kafé, vilket kan vara bra att känna till. Jonas åt mazarintårta för 35 kr och drack kaffe, med påtår, för 24kr. Inte direkt billigt, men gott! Bra att påtår ingick till kaffet.

Toaletten var också fint kaklad, men luktade tyvärr väldigt mycket parfym och saknade krok att hänga jackan på.

Kafét utannonserar vegetarisk buffé, som kanske kan vara värd att testa någon gång. Vet inte vad det är för något, men får väl undersöka det. Undviker nog att gå dit en lördag under bästa shoppingtid, kanske är det lugnare och skönare vid andra tidpunkter.

Nu är vi hemma igen och Jonas lagar mumsig paj. Planen är att spela lite spel ikväll också, troligtvis blir det Zombies!!!! och kanske något mer.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *