The Sims 2: Nightlife

Igår lyckades jag alltså få iväg Egyptenuppgiften, men resten av dagen slösade jag bort på att testa The Sims 2: Nightlife. En heldag vid datorn allstså…

Nightlife är den andra expansionen (efter University, som jag skrivit om förut) till Sims 2 och innehåller mycket av det man tidigare saknat om man haft alla expansioner till ettan. Det allra viktigaste är att man nu kan bjuda folk på dejt och åka iväg på restaurang eller liknande med någon viktig person. Ett bra sätt att snabbt stiga i aktning hos någon.

En första tanke är att spelet nu ännu mer kretsar kring raggning och sex. I och med grundspelet The Sims 2 introducerades ju karaktärernas ambitioner och den som testat “Romance” vet att det inte riktigt är romantik som åsyftas utan snarare värsta runtknullandet. De får aldrig nog! Nu får man dessutom välja två “turn-ons” och en “turn-off”, alltså egenskaper hos potentiella partners som påverkar deras attraktionskraft för personen. Så fort man pratat lite med en sim kommer en indikator som visar om man attraheras av personen eller inte och man kan även scanna av rummet efter personer man finner attraktiva.

För egen del är det ganska roligt med raggningsbiten och försöka-få-i-säng-biten, men jag gillar inte vad man signalerar till barn som spelar The Sims med ambitionsrubriceringar som “Romance” för personer vars högsta mål i livet är att knulla 20 olika simmar och som ständigt vill få så många personer som möjligt kära i en. För övrigt tycker spelet att man kan älska nästan hur många personer som helst… blir en Romance-typ kär i någon får han/hon genast målet “have two loves at once” och när två är avklarade blir det tre och längre har jag inte lyckats, men jag antar att det fortsätter eftersom målen för hångel och woohoo (sex) gör det.

Vore det inte bra om det fanns en relativt barnvänlig version och sedan en porrversion, för dem som gillar den biten? Det blir så konstigt när det är mittemellan. När en sim vill ha sex med så många som möjligt, men måste älska dem först, vilket inte är så svårt att uppnå… och nakenhetscensur och sånt, när spelet är så sexinriktat. Märkliga budskap.

Jag har porrat till mitt spel litegrann i alla fall. :) Det finns en rad nude skins ute på nätet, för den som vill se sina simmar nakna. Den jag installerade var dock riktigt märklig, för medan tjejen är ytterst anatomiskt korrekt ser killen ut som en Ken-docka, med en mystisk bula till könsorgan bara… vatusan? Som alltid är det okej att visa upp tjejer men inte killar.

Jag testade dessutom att installera några extra NPC’s (karaktärer man inte styr själv) från Valdea, som erbjuder ett set arbetare och ett set, ja, i princip prostituerade. Dessa kan man ringa efter och så agerar de städpersonal eller lättraggade “romans”-objekt. Fast hororna dök aldrig upp i mitt spel, eller så har jag inte hittat dem än.

Simlogical har en del användbara patchar och jag har testat de mycket trevliga reserverbara sängarna. För visst är det irriterande när simmarna går och lägger sig i andras sängar hela tiden? Har även kylskåpet som simmarna bara använder när de blir tillsagda, så att de inte plötsligt börjar laga middag till bara sig själva när hela familjen vill ha, vilket också är ett vanligt irritationsmoment. Eller går och tar mat när man vill att de ska göra något annat och när man avbryter så hinner de i alla fall ta mat men ställer ifrån sig någonstans och skräpar ner! Argh!

En ny sak i Nightlife som också skulle behöva patchas är bilarna. Nu kan simmar äga bilar, vilket gör att de slipper beställa och vänta på taxi när de ska någonstans. Men vad händer när man kommer hem, om det samtidigt kommer en skolbuss och ställer sig ivägen för garageuppfarten? Och sedan kommer dessutom en bil för att hämta sonen till extraknäcket? Jo, då står tre fordon där på rad, timme ut och timme in. Bugg! Fast mina lossnade faktiskt efter ett halvt dygn eller så och hade inte fått liven helt förstörda, så lite okej var det i alla fall. Men väldigt klumpigt gjort!

Nu ska vi göra oss iordning för en dag någon annanstans än framför datorn… Jonas har planerat en liten dejt, nämligen. :)

En kommentar

  1. Tillägg: Musiken är numera väldigt technoinspirerad och nästan lite jobbig ibland. Hade hellre sett att de ändrat den hemska musiken på stereon som simmarna envisas med att ha på jämt. :)

    Och så har jag hittat hor-npc:erna… man var tvungen att köpa ett WooHoo-booth… De fungerade sen som horor bör… inte fick man hångla med dem heller, bara woohoo.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *