Hoppa till innehåll

Jonas & Julia

Igår var vi och hälsade på Jonas L och Julia! Vi åt middag, gick en skogspromenad och spelade spel. Vi hade med oss Kill Doctor Lucky, som vi bara spelat en gång förut. Det var kul att få spela igen, jag tycker faktiskt att det är ett riktigt bra spel. Enkelt men genialiskt koncept. Det beskrivs som ett pre-Cluedo ungefär: spelarna tävlar om att få mörda den tursamme doktorn. Man går runt bland olika rum och använder olika vapen (som har värden som visar hur bra de är), à la Cluedo. När någon gör ett mordförsök slänger de andra spelarna failure-kort som tillsammans måste matcha värdet på det använda vapnet för att försöket ska misslyckas. Dessa kort är ganska lustiga, det kan stå saker som “What you thought was a weapon is actually a banana”, “Your thoughts drift to a misspent youth. The doctor escapes.” eller “You have mistaken a child’s toy for Dr. Lucky.” (ungefär, citerat ur minnet). Tursam doktor och skoj spel!

Idag är det måndag igen och jag har varit i skolan, uträttat lite ärenden på stan, lagat mat, ätit mat, ätit mjölkchoklad och suttit bort lite tid vid datorn. Nu måste jag komma igång med pluggandet! Har tänkt öva kanji och katakana, samt börja med skrivandet för den aktuella egyptologiuppgiften. Phew!

KANELBULLENS DAG IMORRN! GLÖM INTE DET!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *