Hoppa till innehåll

Tjejsnack vecka 40: Musik ska byggas utav glädje

1. Spelar du något instrument, i så fall vilket?
Inte numera. Spelade fiol när jag var 4-11 år gammal, piano några år där också, gitarr senare… och blockflöjt i skolan, såklart. :)

2. Finns det någon orkester/grupp du skulle vilja vara med i?
Njä. Men lite små sångardrömmar har jag förstås… Det största problemet är väl att jag är vansinnigt rädd för att sjunga när folk lyssnar!

3. Vilken typ av musik tycker du bäst om?
Jag förstår mig inte riktigt på kategorisering av musik och tycker därför att frågan är jättesvår att svara på. Bra musik? Sånt jag tycker om? Kolla gärna min musiksida (edit: finns ej, borttagen länk) eller min audioscrobbler.

4. Sämst?
Sånt som är alltför mainstream… dussinschlager, smörpop (pojkband, t.ex.), nästan-porr-artister à la Britney. Sånt som skramlar för mycket, eller sånt där de skriker/väser/gurglar i stället för att sjunga. Jättedramatisk men samtidigt intetsägande filmmusik utanför filmsammanhanget.

5. Favoritartist/grupp?
Jag har egentligen ingen favorit, är inte någons hysteriska fan (även om jag var mer så i yngre år). Exempel på såna jag gillat länge är The Wannadies, R.E.M., Radiohead, The Smashing Pumpkins, The Smiths, The Connells, U2, Honey is cool, The Cranberries och många fler. Lite nyare favoriter är The Postal Service, mùm, Sigur Ròs med flera. Som sagt, kolla gärna min audioscrobbler.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *