Änggårdsbergen & Wacom

Idag har varit en underbar dag! Jonas och jag har nämligen varit på utflykt till Änggårdsbergen och Botaniska trädgården. Höstvädret visade sin bästa sida och Änggårdsbergen var ett väldigt fint skogsområde med många små sjöar och så. Jag har lagt ut några bilder från utflykten och en lite lustigare version av en av dem fick bli fotodagarbild. Vad tycks om idén för den sistnämnda? Jag tyckte den blev ganska intressant så.

Det enda som varit lite sämre med dagen är min kropp, som inte riktigt varit kompis med mig. Givetvis var just idag tvunget att vara en dålig-knä-dag. Det är inte så besvärligt att det hindrar mig att göra saker, men det är ändå lite småtråkigt att det gör ont varje gång jag sätter ner foten på marken. Till råga på allt är min rygg knäpp, förmodligen eftersom jag har dålig teknik vad gäller att kasta bowlingklot

Vår nya termos fick mycket bra betyg! Vet inte riktigt hur länge vi bar på den, men vår choklad var rykande varm när vi plockade fram matsäcken vid Trinde mosse och njöt för fulla muggar. På andra sidan mossen satt ett par med ett litet barn och det såg väldigt mysigt ut. Om vi får barn någon gång borde vi försöka komma ihåg att göra såna saker med dem.

Mycket av tiden under dagens promenerande och spårvagnsåkande gick åt till att prata om serier som vi vill göra ihop. Alltså, serier som i teckningar med texter till. Och till slut föll jag för den tidigare nämnda köplusten… En av de mer eller mindre onödiga sakerna jag suktat efter på sistone är en ritplatta. Jag vill verkligen lära mig rita och jag vill verkligen helst göra så mycket som möjligt i datorn. Problemet är nu att billiga ritplattor enligt vad de verkar (jag har googlat en hel del i ämnet…) är helt värdelösa… alltså gick det inte att köpa en för bara ett par hundralappar. Så den hisnande summan 950 kronor ska jag betala för min Wacom Graphire4, som snart ska vara på väg hem till mig tillsammans med lite CD-R-skivor jag passade på att beställa samtidigt. Det är mycket pengar för mig och väldigt mycket pengar om jag inte kommer att använda det… men jag kom helt enkelt till den punkten att jag tänkt på det så mycket att jag bara måste göra något åt saken. Proffsens ritplattor kostar förstås oändligt mycket mer, men jag hoppas-hoppas-hoppas att den här ska duga! Några recensenter har i alla fall varit positiva, även om tillverkarna själva mest verkar avfärda den som fotoredigeringsverktyg. :)

Det här är absolut inget löfte om någon lovande webbseriekarriär från min sida. :) Förhoppningsvis kommer jag i alla fall åstadkomma NÅGOT tillräckligt bra för att jag ska våga lägga ut det, men vi får väl se hur det går egentligen.

2 kommentarer

  1. Åh! Jag vill också ha en ritplatta! Fast helst en skärm som kan ligga på skrivbordet och som man kan rita direkt på med penna (kanske inte jättebilligt…). Vore så kul!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *