Bowling & Café Mirakel/Greenwich

Idag träffade jag alltså kamratgruppen för andra gången. En person har försvunnit, en annan har tillkommit och en var sjuk, men sju pers var vi i alla fall. Vi började med att bowla och som tur var blev det lagom avspänt. Jag var lite orolig att det skulle bli som det har blivit vissa gånger förut: folk som galant rullar iväg klotet, slår ner 9 av 10 käglor och ilsket svär och muttrar för att det inte blev strike – varpå lilla Nena lägger klotet i rännan igen. Halvkul. Jag var dålig nu också, men det kändes som att umgänget var viktigare än spelet och det tyckte i alla fall jag var bra.

Sedan blev det cafébesök! Café Mirakel (Engelbrektsgatan, nära Avenyn) var faktiskt helt okej, även om jag inte sticker under stol med att dess allra största fördel är öppettiderna: dygnet runt alla dagar i veckan! De serverade en hel del mat och fika, mitt val föll på glass med hallon för 35 kr (plus kortavgift på 5 kr, dessvärre). Smaskigt, men mastigt… det märktes tydligt på mättnadseffekten att det inte var lightglass, som jag är van vid nu (GB’s BigPack light är toppen, ju!). Annat värt att nämna är att lokalen var stor och det var väldigt bra för oss – vi testade två andra ställen innan, men de hade inte plats för sju. Ljudnivån var faktiskt ganska dämpad, vilket var skönt. När jag googlade på caféet hittade jag en sågning av det som lunchställe, men jag tycker absolut att det duger som café.

Tillägg senare: Mirakel tycks byta namn en del. Just nu (nov-06) heter det Greenwich.

Hur som helst, det var trevligt även om det nog tar ett tag innan vi alla känner varandra väl. Vi bestämde hur som helst att ha spelkväll här hemma på tisdag, det ska bli kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *