Hoppa till innehåll

Om jag vänder mig om

En nästan helt igenom mörk, svensk film med lögner som ett centralt tema – lögner till andra och till sig själv. Vi får följa en rad olycksdrabbade människor i separata handlingstrådar:

– Pernilla August spelar kvinnan som det går upp för att hennes man (Jakob Eklund), som hon ständigt offrar sig för, är otrogen med en av deras bästa vänner (Marie Richardson). I många år har han ljugit och bedragit henne.

– Ann Petrén spelar den tragiska kvinnan som för några år sedan blev lämnad för en 25 år yngre sjukgymnast. Nu är hon arg, bitter och hämndlysten.

– Magnus Krepper spelar killen som sviker sin familj för att jobba ihop pengar till saker han inbillar sig att de vill ha. Han kommer till det gamla excentriska paret (Ingvar Hirdwall och Marika Lindström) på ett svartjobb – de vill bli inmurade i huset för att gömma sig från världens otäckheter.

Det är inte direkt någon upplyftande film, särskilt situationen med den otrogne mannen är riktigt obehaglig. Det är mycket skrik och bråk rakt igenom, men åtminstone i svartjobbsdelen får man dra på smilbanden lite åt eländet. Filmen berör – jag blir illa till mods. Sevärd.

FilminfoIMDB: Om jag vänder mig om
Regissör: Björn Runge
År: 2003
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *