Hoppa till innehåll

Stan, Pir 31 och Hustruskolan med mamma

Nu har mamma och jag haft två heldagar i Göteborg. Igår var det shopping som gällde och en del fina saker kom vi hem med, även om vi i vanlig ordning inte hittade något av det vi faktiskt letade efter. :) Jag fick i alla fall två linnen (samma sort, olika färg), ett annat festligare linne, två par trosor, ett par strumpbyxor och en svart klänning. Inte helt fel. Lunch åt vi på den vegetariska restaurangen Andrum. Middag åt vi hemma och såg sedan filmen Om jag vänder mig om.

Idag blev det en liten sväng på stan till och mamma köpte en kofta. Min egentliga plan var att ta med henne till Solrosen i Haga, men hon strejkade på att äta på vegetarisk restaurang två dagar i rad och insisterade på att vi skulle äta fisk, åtminstone. :) Dessutom låg det lite för långt borta och vi var lite för trötta, så det blev Restaurang Pir 33, som jag faktiskt varit lite nyfiken på. Den ligger i en båt vid Kungsportsplatsen och beskriver sig själv som “vinbar och fiskrestaurang”. Nästan bara fisk och skaldjur på menyn, inget vegetariskt. Det var mycket dyrare än där jag brukar äta, men det märktes också på extra-servicen: man fick ett fat lyxigt bröd och när vi suttit ett tag med kaffet efteråt kom servitrisen och erbjöd påfyllning. Ganska länge sedan jag åt fisk, men det fick väl gå då… Vi åt “stekt rödspätta med blandsvamps [sic!] kompott, skirat smör och kokt potatis” för 155kr, drack varsin liten starköl (35 kr, tror jag) och avslutade med “jordgubbs [sic!] coupé med lime [sic!] sorbet” (68 kr, mamma) respektive “marängsviss med kahlua [sic!] och Baileyssås” (82 kr). (Jag har kopierat beskrivningarna från deras hemsida och jösses vad med särskrivningar! Blir till och med missvisande med “kahlua och Baileyssås”, eftersom det bara var en sås…)

Mamma tyckte att hennes fisk smakade otäckt, varför hon klagade och fick in en ny. Jag tyckte väl att fisken var sisådär intressant egentligen och det var jobbigt att ständigt behöva plocka ben ur munnen. Sånt slipper man om man är vegetarian. :) Svampen var det godaste, men det var inte så mycket av den. Efterrätterna var mycket goda, men snålt tilltagna och dyra! Marängsvissen såg förresten inte alls ut som det jag menar med marängsviss: på tallriken låg en bananbit, ett par glassklickar, en försvinnande liten gräddklick, några maränger, en sån där orange frukt/bär i prasselskal som jag inte minns vad de heter nu och så såsen ringlad över hela tallriken sådär flådigt à la “jag är kock på riktigt”. Gott, lagom mycket om man är proppmätt som jag var, men inte direkt värt 85 kr i mina ögon…

Det bästa med restaurangen var i alla fall helt klart läget, det var mysigt att sitta på en båt och titta ut över vattnet och allt folk som var ute på lördagsshopping.

Efter restaurangbesöket gick vi en sväng till min institution så att mamma fick se var jag håller hus någonstans om dagarna (eller ja, vissa dagar…). Sen var det dags för teater!

Vi såg alltså Hustruskolan av Molière på Stadsteatern. Det var en farsartad liten historia om en man med en plan: han tog för många år sedan ett fattigt litet flickebarn och satte henne i “hustruskola”, för att få sig en perfekt hustru: dum, snäll, trogen, dyrkande. Men så råkar det komma en yngling ivägen, såklart…

Jag tycker det var roligt att se den, men lite jobbigt att skådespelarna fånade sig såpass mycket. På det sättet var det en väldigt billig komedi, för det enda som lockade publiken (fast inte mig) till skratt var när de hojtade till, använde ett fånigt tonfall eller något liknande. Billigt och enligt min mening inte kul. Då uppskattar jag mer lustigheter i dialogen och visst fanns det några sådana, men jag vet ändå inte om jag egentligen tyckte att det var så mycket komedi över det hela. Snyggt med dialog på rim, i alla fall.

Tyvärr hade vi ganska dåliga platser, vi satt på andra raden på balkongen på sidan. Det gick ganska bra, men efter ett tag blev jag ganska stel i nacken och det slutade med att jag vred hela kroppen i stället och satt ganska konstigt. Men vad gör man inte, det är kul att gå på teater!

Nu ska vi sova och i morgon åker mamma hem och min älskling kommer äntligen tillbaka!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *