Hoppa till innehåll

The Skeleton Key

The Skeleton Key är en sådan film som man skulle kunna göra misstaget att stänga av efter en timme eftersom den verkar så B – men historien som långsamt växer fram är helt fantastiskt mysrysig och ger filmen ett totalt lyft.

I korta drag handlar det om Caroline (Kate Hudson) som tar ett jobb som sköterska till en stroke-drabbad, förlamad och stum man (John Hurt) och flyttar in i det stora huset han delar med sin fru (underbara Gena Rowlands). Redan från början är det tydligt att något inte står rätt till. Caroline får en huvudnyckel (“skeleton key” kallas det faktiskt på engelska), men hittar ett rum den inte går till… och när hon väl tar sig in uppdagas så småningom en hemsk historia om mord och magi.

Stäng inte av! Det är värt att genomlida den fåniga och klyschiga början, för sen blir det väldigt bra! Man skulle till och med kunna säga att det finns en poäng med en B-aktig början eftersom Caroline ser på filmens magi ungefär som jag ser på filmen – i början. Jag ryser fortfarande när jag tänker på den snygga bakgrundsberättelsen!

FilminfoIMDB: The Skeleton Key
Regissör: Iain Softley
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *