Hoppa till innehåll

The Brothers Grimm

Jag hade nog väntat mig mer av den här filmen – jag menar Grimmsagor inbakat i en historia, det måste ju bli bra? Tydligen bara lite bra. Kanske är det för att jag knappt såg vad som hände, det var så mörkt hela tiden. En del saker gillar jag, spegeltanten som går sönder, t.ex… men annars, mja. Lite av en besvikelse, faktiskt.

FilminfoIMDB: The Brothers Grimm
Regissör: Terry Gilliam
År: 2005
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

En kommentar

  1. Ika Ika

    Såg den här igår, och blev också ganska besviken. Bitvis tyckte jag att den var väldigt tramsig, men ändå inte tillräckligt tramsig för att den skulle kännas som en parodi. Jag tyckte också att den ofta var för mörk för att man skulle se ordentligt, men tänkte att det kanske berodde på min skärm. Tydligen inte, eftersom det är fler som har haft problem med det. Och vad var egentligen tanken med alla anakronismer? Jag störde mig enormt på att man redan i inledningen upplyser tittarna om att filmen utspelar sig i det av Frankrike ockuperade Tyskland. Hallå, det fanns inget Tyskland i slutet av 1700-talet! Den kanske är en parodi egentligen, bara inte så väl genomförd? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *