Hoppa till innehåll

You Can Count on Me

I IMdB’s trivia för Love Actually kan man läsa:

When casting the part of Sarah, Richard Curtis auditioned a great many British girls, but kept saying, ”I want someone like Laura Linney…” The casting director eventually snapped and said, ”Oh for fuck’s sake, get Laura Linney then.” She then auditioned and got the part.

Klart jag blev sugen på att se något mer med Laura Linney och så hittade jag den här filmen. Det är en mysig, lågmäld film om Sammy och Terry, två syskon som i unga år förlorade sina föräldrar i en bilolycka. Nu är de vuxna, Sammy har en åttaårig son och lever kvar i föräldrarnas hus medan Terry är en rotlös runtdrivare. Terry kommer och hälsar på och rör om saker för den välordnade Sammy.

Mysig film och skönt att Sammy faktiskt inte är genompräktig. Filmen är inte särskilt överraskande och jag skulle helst vilja ge den en stark trea eller svag fyra. Men nu får det bli det lägre, även om den var mysig att se. Och jo, Laura Linney var bra! Ska försöka se fler filmer med henne.

FilminfoIMDB: You Can Count on Me
Regissör: Kenneth Lonergan
År: 2000
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *