Insomnia

Det här är en remake av en norsk film och jag önskar att vi hade sett den norska i stället… Jag får känslan av att den är bättre, men vem vet? Hur som helst är filmidén väldigt cool, men det är något som fattas. Jag vill bli mer överraskad… En del saker var snygga och överraskande, men ibland på fel sätt. Kanske är det jag som inte hänger med, men…

Hur som helst är det en mordhistoria som utspelar sig i Alaska. Al Pacino spelar en polis från Los Angeles som skickas till den ovana miljön – det blir aldrig mörkt och han får sömnsvårigheter. Robin Williams är mysigt stillsamt otäck som mördaren som försöker göra en deal med polisen.

“A good cop can’t sleep because he’s missing a piece of the puzzle. And a bad cop can’t sleep because his conscience won’t let him.”

Det är svårt att bestämma betyget, men det får bli en svag fyra. Måste få tag i den norska versionen!

FilminfoIMDB: Insomnia
Regissör: Christopher Nolan
År: 2002
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *