Hoppa till innehåll

Maria & Ellinor på besök!

Det har varit en bra helg! Ellinor och Maria har varit på besök och det var väldigt trevligt att träffa dem igen. De kom i fredags vid niotiden och vi hade en stillsam kväll här hemma med middag och prat.

I lördags åkte vi in till stan, men tyvärr var vädret ganska risigt. Vi spanade lite på utsikten från höjden bakom näckrosdammen, men annars höll vi oss mest inomhus – närmare bestämt på Universeum. Det var DYRT att gå in, 135 kronor, men det fick det vara värt. Vi fick se akvariefiskar, klappa rockor, gå igenom regnskogen och åtminstone i teorin göra praktiska experiment… just den delen var lite halvbra underhållen, många prylar som fattades och så det klassiska att de roligaste grejerna såklart var upptagna hela tiden. En del intressant fanns där också, men det var nog akvariedelen som var mest sevärd.

Sedan avnjöt vi vår middag på Solrosen i Haga, som ju är en bra och prisvärd vegetarisk restaurang. Kvällen avslutades med att vi såg Ae Fond Kiss, som var en ganska mysig film.

På söndagen hann vi med en sväng in till Röhsska muséet och fika på Café Villekulla. Röhsska är ett designmuséum och vi fick bland annat se Volvos tjejbil och förundras över att många prylar man är van vid att se faktiskt designades för åtskilliga decennier sedan. Villekulla är ett höjdarställe, men tyvärr märktes det att det var söndag: fikat var torrt och utbudet skralt.

Jonas har alltså varit på rollspelskonvent i Borås i helgen och det var tur för mig att kompisarna kunde komma och göra mig sällskap! En riktigt mysig helg, nu känns det lite trist att vara tillbaka i vardagen igen…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *