Hoppa till innehåll

Hemsidesstatistik

Varför är det så roligt med hemsidesstatistik?

Efter en liten browserdiskussion hos Miriam, där folk pratade om hur många som använder Firefox jämfört med IE kan jag helt enkelt inte hålla mig längre. Så här ser procentfördelningen ut för besökarna av min hemsida hittills under november:

Internet Explorer 49.2 %
Firefox 26.7 %
Unknown 13.4 %
Konqueror 3.9 %
Mozilla 2.4 %
Safari 1.9 %
Netscape 1.7 %
Opera 0.3 %
Camino 0.1 %

Varför använder så många IE egentligen? Firefox är ju mycket bättre. :)
Kollade just sidan i IE och insåg att filmsidan och boksidan förmodligen sett förjävliga ut där ganska länge. Men det är ju inte lätt att veta när man inte använder IE själv. Nu ska det se lite bättre ut i alla fall.

För övrigt använder 73.2 % någon version av Windows.

Mer rolig statistik! Söktermer tycker jag alltid är roligt! Detta är de i fallande ordning 14 vanligaste söktermerna hittills i november:

morotskaka
halsmandlar
sexit
klippdocka
hallongrottor
paparatsi
kanelte
the madagascar penguins in a christmas caper
gyllenblå
vägen till gyllenblå
jeffrey dahmer
seriemördarsidan
condeco
rita ögon

Halsmandlar hamnar alltid högt i min besöksstatistik sedan min operation. Mina recept (morotskaka och hallongrottor) brukar också få träffar. Kul att känna igen nyare saker som jag skrivit om i dagboken, t.ex. kanelte, klippdocka och rita ögon. Att jag får träffar på sexit just nu beror säkert på att de ordnar årets Barbafest strax (nyss?). SexIT är alltså IT-programmets festeri, som jag varit med i. Paparatsi är ett uteställe i Nyköping, undrar om det är det folk menar… Jeffrey Dahmer har jag nyligen läst en bok om och han nämns på min seriemördarsida. Har tidigare fått träffar på Aileen Wournos, Ted Bundy m.fl. Bra att bli sammankopplad med seriemördare? :) Det händer ibland att folk söker på Vägen till Gyllenblå och hör av sig till mig för att de är nostalgiska över serien och vill ha hjälp med att få tag i den. The Madagascar Penguins… har jag precis skrivit om att jag sett och den är tydligen poppis nu. Och tja, Condeco är ett café jag varit på här i Göteborg.

Min statistik kommer för övrigt från webbhotellets Awstats. Borde egentligen göra en egen funktion, för det är mycket jag inte är nöjd med. Värst är att inte kunna exkludera mina egna besök och träffar på min RSS-fil. Hur många av mina hits får jag bara för att folk uppdaterar alla sina RSS-prenumerationer? Och vad ÄR en “unique visitor” egentligen? Allt sånt gör att det inte känns som att det betyder någonting överhuvudtaget att statistiken säger att jag haft 700 unika “viewers” (dvs, spindlar och sånt undantagna) hittills i november. Vore intressant att veta hur många personer som varit inne och läst, men det är ju inte så lätt att ta reda på.

Statistikfunktion ligger för övrigt en bra bit ner på prioritetslistan vad gäller hemsidesutbyggnad. Betydligt högre upp ligger att integrera fotodagar i vanliga sidan.

2 kommentarer

  1. Ahh, blev inspirerad att göra precis samma sak själv.

    Antar att din stora andel unknown är sökbotar och liknande? Personligen försöker jag sortera bort de hitsen innan de kommer in i min besöksdatabas.

  2. Statistik är helt enkelt roligt, när det sätter siffror på något man är nyfiken på; helt ofrånkomligt. :-)

    Själv tänker jag anstränga mig litet för att inte göra detsamma, utan nosa litet på webben efter vad andra redan byggt ambitiösare än jag orkar själv. Fast hembakat är alltid godast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *