Hoppa till innehåll

Tjejsnack: Nu lägger jag av!

Bra helg, men nu är jag snorförkyld! Mer om helgen senare, nu tänkte jag svara på min sista omgång Tjejsnack-frågor. Egentligen gillar jag principen att regelbundet bli “påtvingad” frågor oavsett vad man tycker om just den omgången, men det känns som att det blir för ofta. Nu får det räcka. Jag svarar fortfarande gärna på liknande frågor, men kommer att göra det när jag stöter på några eller blir utmanad.

Tjejsnack v. 48: Jul, jul, strålande jul!

1. Vilken är din favorit bland julsångerna?
Jag vet inte… Gläns över sjö och strand är fin, t.ex.

2. Sänder du många julkort, alltså riktiga?
De senaste åren har det varit dåligt med det. I år ska jag skicka en del, men jag vill inte skicka för många, det är ju dyrt!

3. Plastgran eller äkta vara?
Har aldrig haft någon egen. Föräldrarna brukar ha riktiga och det är ju mysigt, även om konceptet att ta in ett träd egentligen är ganska märkligt. Vet faktiskt inte hur Jonas och jag kommer att göra framöver, men i år blir det i alla fall ingen gran.

4. Vilken är din favorit bland juldekorationerna, gran, bock, tomte, strumpa osv.?
Granen har ju alltid varit speciell förstås. Och jag gillade alltid julkrubban när jag var liten, för man kunde leka dockskåp med den. :) Nu i vårt eget hem är det nog adventsljusstaken, mer konceptet med att tända fyra ljus än själva staken egentligen, som känns viktigast. Vi köpte en juldekoration igår på julmarknaden också, en stor blob till “ljusstake”… en rund sak med snögubbe och prylar på, stjärnformade hål och så ska man ställa ljus inuti den.

5. Vem är din favorit bland tv:s julvärdar?
Jag är inte så tv-orienterad av mig. Vet ingen annan än Weise… visst såg jag någon förra året, men jag minns inte vem det var. Men Weise var ju bra.

2 kommentarer

  1. Var Weise verkligen bra då? Eller var han mest bra av den enkla anledningen att det SKA vara han? Lite på samma sätt som att dopp i grytan SKA vara på julbordet även om alla tycker att det är vidrigt.

  2. Helena själv Helena själv

    Ja, det är ju en bra fråga. :) Weise känns nog “rätt”, mest för att det så länge jag kan minnas varit Weise. Jag har inget emot honom. Men det är ju svårt att jämföra när jag inte ens kommer ihåg vem som kom efter (eller har koll på andra kanaler).

    Nu blev jag tvungen att kolla upp på svt.se:

    “Julen 2003 började SVT med ambulerande julvärdskap – och det har blivit en tradition. Efter att ha varit tv-värd på julafton i 30 år lämnade Arne Weise över till Lotta Bromé och julen 2004 fick tittarna möta Ernst Kirchsteiger. I år är det Blossom Tainton Lindquist, bland annat känd som vinnare av Melodifestivalen och som programledare för SVTs hälsoprogram Toppform, som fått hedersutnämningen.”

    Aha, ambulerande minsann. Det gör ju sitt till för att man inte ska minnas dem. Blossom Tainton… tja, jag ska inte se på tv i jul, så mig kvittar det. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *